Actes

24a. ASSEMBLEA DEL PROCÈS CONSTITUENT DEL GIRONÈS

ACTA 11 DE JUNY DE 2015

HORA: 19,45
LLOC: Centre Cívic del Barri Vell (Girona)
Assistents: Montse, Carina, Núria, Dolors, Ramon, Josep M., Xavi, Maria C., Florencio i Eva.

1. Moderador i secretari.

Fa l’acta i modera en Josep M. sense que s'hagi acordat.

2. Informacions diverses

- S'informa de la reunió a Olot amb la Teresa Forcades per tal d'aclarir les postures de cares a l'Assemblea General del 14 de juny.

3. Organització de la Xerrada sobre "Qüestió nacional i qüestió social: les arrels històriques d'un debat actual" 

Estem pendents de la confirmació d'en Xavier Domènec per veure si podem o no organitzar aquesta xerrada. El diumenge mirarem si confirma la seva participació. En cas que digui que sí pel dia 25 de juny, la tirarem endavant amb una comissió formada per en Ramon, la Dolors i en Floren. Si diu que no, no farem la xerrada.

4. Debat sobre l'Assemblea General del 14J:

Donem torns de paraula per tal que tothom que vulgui exposi el seu punt de vista sobre les dues postures que es debatran el proper diumenge. Fem un quart d'hora de preguntes i comentaris. Com que no es tracta d'arribar a cap acord, el debat s'allarga i donem per acabada la reunió mentre acabem de fer els darrers comentaris.
______________________________________________________
23a. ASSEMBLEA DEL PROCÈS CONSTITUENT DEL GIRONÈS

ACTA 14 DE MAIG DE 2015
HORA: 19,45
LLOC: Terrassa del "Xampanyet" (Girona)
Assistents: Dolors, Cristina, Rafa, Montse, Núria, Carina, Josep M., Xavi, Florencio i Ramon.

1. Moderador i secretari.
Fa l’acta la Núria i la Dolors modera.

2. Informacions diverses
- Tema Parador del Güell (Mc Donalds): Es va fer una reunió prèvia. Hi vam proposar fer un pamtomata per la inauguració i berenar amb productes locals, fruita i verdura. La inauguració es va avançar un dia al 29 d’abril (per evitar les mobilitzacions?), i vam decidir tot i així, continuar amb l’acció prevista. Van ser una vintena de persones. Va venir TVGi i l'Ariet. S'ha parlat de donar-hi continuïtat.

- Debat sobre les eleccions municipals organitzat per la XDS. Es va proposar la participació ciutadana en forma de 40 preguntes que serien traslladades als candidats. La dinàmica del debat consistia a contestar la pregunta rebuda i llançar la següent a un dels altres candidats que no n’havia respost cap en aquella ronda. Eren 10 candidats i es van fer 4 rondes. Va presentar i moderat el debat la Tània Tàpia que tothom va coincidir a felicitar. Va ser molt estricta amb els polítics i els temps es van complir molt bé. Hi va haver una actuació discutible per part de la Marta Afuera de PAH Girona-Salt, que va assistir al debat amb una vintena de persones afectades per la hipoteca amb rètols que protestaven contra els desnonaments, i que va aprofitar el moment de participació del públic per explicar com n’estava de decebuda per l’actuació d’ICV sobre els desnonaments i interpelant la Geni Pascual sobre quina acció de govern tenien pensat en cas que tinguessin representació a l’ajuntament.

- Dissabte 23 de maig a la Pça. Independència se celebra la Festa del Comerç Just. El lema és Estira del Fil… es denuncia l’incomplement dels drets laborals dels treballadors de les fàbriques que produeixen als països empobrits: Xina, Turquia, Índia, Bangla Desh,... per a les grans firmes de moda.

- Vam donar suport al Nou Ateneu Popular Salvadora Catà. Després de la mani anti-capitalista de l’1 de maig van ocupar un local que era de Caja Sol a la Pça. Josep Pla. Vam demanar de fer-hi l’Assemblea i no ens van contestar (a hores d’ara ja s’ha aclarit el malentès).

3. Sobre l'Assemblea extraordinària del 14J.
Fa 3 setmanes de l’últim Grup Promotor.
Es va renovar la meitat de la Coordinadora, unes 12 persones. Hi havia tants candidats com vacants.
En Floren ho ha deixat. No s’ha presentat ningú de comarques gironines.
Cal que continuem anant 2 representants de Girona als Grups Promotors.
Hi va haver algun moment de tensió. Es va preguntar si algú de la Coordinadora aniria a la llista de Podemos. I si ja està definit el posicionament de la Coordinadora de cares al 27S.
Sembla que la Teresan no havia sentit tota la pregunta i va donar una resposta poc satisfactòria. L’última setmana de maig es passarà la ponència oficial.
Recordem que l’objectiu de l’AG del 14J és decidir quin és el posicionament del PrC per al 27S: si ens presentem amb un partit, sols o si no ens presentem.
En Ramon explica el posicionament del sector PrC Autèntic. Segons ells caldria unir-se a la Crida Constituent perquè defensa el mateix ideari que el PrC.
Afegeix que l’Albano Dante es presentarà com a presidenciable per Podemos. La Gemma Ubasart quedaria com a dona de l’aparell.
En Ramon pensa que de moment hi ha dues possibilitats: la rupturista i l’oficial: i que l’aparell se n’anirà cap a Podem. Per aquesta raó haurien deixat la Coordinadora i firmat els manifest dels 51.
En Ramon diu que si a l’Assemblea surt guanyadora la postura oficialista ell i els rupturistes marxaran. En Floren explica que al PrC hi ha persones simpatitzants tant de la CUP com de Podem com de Guanyem Barcelona. Que sí que a la Coordinadora hi ha persones que estana Revolta Global. I que sí que n’hi ha que no s’acostarien a la CUP.
Debatem les possibilitats.
Quan arribin els textos per a l’Assemblea caldrà preparar-los.
La Cristina demana que se’n farà dels textos elaborats pel moviment fins ara. LA resposta e´s que segueixen essent útils.
Es planteja el trencament possible del PrC a partir del 14J.
Comentem les evolucions del PrC, de Podem, de Guanyem,...
En Floren comenta que la dificultat ha estat portar a la pràctica l’objectiu de fer el Procés Constituent. Que podia haver estat una qüestio del poble i que s’ha quedat als partits i no ha dut enlloc.
______________________________________________________
22a. ASSEMBLEA DEL PROCÈS CONSTITUENT DEL GIRONÈS


ACTA 09 D'ABRIL DE 2015
HORA: 19,00
LLOC: Local de "Centre Cívic del Barri Vell" (Girona)
Assistents: Dolors, Núria, Carina, Josep M., Xavi, Florencio.

1. Moderador i secretari.
Fa l’acta en Floren i en Josep M. modera.
2. Informacions diverses
XDS:
- 15 abril acte-xerrada sobre la Memòria del Crims del Franquisme
- 29 abril acte sindical sobre repressió de sindicalistes
- 15 abril xerrada de la PAH sobre titulacions hipotecàries
- Probable inauguració el 30 d’abril del McDonalds. Es prepara una manifestació el mateix dia
- TTIP 18 d’abril acte de la Plataforma CatnoalTTIP a Barcelona
- 21 abril manifestació de sindicats de la neteja.
- Debat electoral el 7 de Maig a la Marfa

3. Espai de Confluència
- Convocar una reunió amb els partits.  Serà molt corta (per fer un café) i dir-los-hi que volem mantenir el contacte i reprendre el treball després de les eleccions municipals. Serà al Bar Context, després de St Jordi  i en JM s’encarrega de fer la convocatòria.
- El diumenge 12 a les 18h quedem a casa de la Dolors per preparar el text del Punt programàtic de participació.
- S’han de passar el documents del programa dels partits a la Carina i a en Xavi.

4. Renovació de la Coordinadora del PConstituent
- S’ha de renovar el 50% dels membres de la Coordinadora.
- En Florencio comunica que no vol continuar.  Explica raons de que no sintonitza amb la direcció política que està prenent la majoria de la Coordinadora i que no veu una proposta de treball més enllà de la qüestió electoral que sigui interessant.
- El termini de propostes de nous membres, es el proper dia 16 d’abril, i en el grup promotor del 25 d’abril es farà la votació dels nous membres.
- S’acorda enviar un email a les assemblees territorials de comarques Gironines perque comuniquin en 3 dies si hi ha algun candidat. Si hi ha algú farem una votació per email.

5. Document sobre el Full de Ruta per a la Independència.  
Es comenta el document publicat sobre el Full de Ruta i s’acorda demanar la ratificació d’aquest document en el proper Grup Promotor.


______________________________________________________

21a. ASSEMBLEA DEL PROCÈS CONSTITUENT DEL GIRONÈS
ACTA 16 DE GENER DE 2015
HORA: 19,00
LLOC: Local de "L'Escudella Solidària" (Passei d'Olot n. 68)
Assistents: (No consta)

1. Moderador i secretari.
Fa l’acta Dolors Serra  i no es proposo cap moderador

2. Informacions diverses
a. S’explica que el dissabte dia 17/1/2015 es fa la 3a jornada de reflexió i debat sobre Municipalisme Constituent a Barcelona (Espai Francesca Bonnemaison) c/ Sant Pere Més Baix n. 7.
b. Resum de la reunió de la coordinadora del 10 de gener.  Ens van passar el següent document: https://drive.google.com/file/d/0B7QhhbddrC5zeEw4dzRIaFlZYW8/view?usp=sharing  Donada la convocatòria d’eleccions pel 27 de setembre s’haurà d’executar el 3er escenari: assemblea oberta no decisòria el dia 24 de gener.  S’acorda enviar una petició de l’Assemblea de Girona a la Coordinadora demanant que en aquesta assemblea es presentin les opcions favorables i en contra dels diferents posicionaments electorals.  També s’acorda demanar que en l’assemblea ordinària de Març, es faci una votació per decidir el posicionament definitiu del PConstituent en relació a les eleccions del 27 de setembre.  Florencio s’encarrega d’escriure aquest text i durant el cap de setmana es revisarà i s’enviarà a la Coordinadora.
c. Es fa un resum de la reunió que hi va haver a la Xarxa pels Drets Social feta el dia 8 de gener :  1) Es va recolzar la iniciativa que s’ha tingut de recollida de signatures per la proposició de Llei de Mesures Urgents per fer front a l’Emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica.   2) Resum de la tancada que hi va haver a l’hospital Trueta de Girona els dies 1,2 i 3 de gener en protesta per la falta de subministrament del medicament  (import superior a 25.000 euros el tractament)  pels malats de la hepatitis C, es demana que aquest preu es una estafa i que en països com la Índia el trobes molt més barat que aquí. S’ha fet una recollida de signatures demanant al govern la revisió del preu.   3) Es proposa que el 14 de març es faci la marxa de la dignitat i s’ha creat un grup de treball per preparar-ho. 4) El dia 29 de gener a les 7 de la tarda i a la Casa de Cultura de Girona hi ha una xerrada d’en Josep Pàmies com a títol “perquè la OMS no vol les plantes medicinals”


3. Conferència sobre el TTIP
L’Assemblea del Procés Constituent Girona ha organitzat amb la col·laboració de la Xarxa pels Drets Socials,  una conferència a càrrec d’en Fréderic Viale (membre del consell d’administració d’ATTAC France), s’ha fet un cartell gran i també pamflets petits per distribuir durant la setmana de la conferència per donar a conèixer que és el TTIP. S’ha creat un grup de treball per acabar d’organitzar les tasques pendents : Núria i Dolors contactaran amb els mitjans de comunicació, difusió a través de la XDS (Dolors), Twitter (Floren) cartells (Floren) es farà una reunió el dia 26 de gener per acabar d’enllestir els temes.


4. Metodologia de gestió d'assemblees
En Josep Ma Carbó ens fa un taller de gestió d’assemblees, proposa noves maneres de decidir : si es vol ser el laboratori de noves formes de participació. Propostes de noves tècniques, ajudar-nos a nosaltres, posar un títol del que es parlarà en cada moment, en un moment d’intervenció resumir del que ha parlat l’altre, crear un espai de silenci, retorn curts . . .
Un altre tècnica : temporitzador, distingir mètodes de treball del que estem fen, informacions tècniques per decidir, hi ha d’haver un coordinador de grup, valoració de les reunions un cop s’han acabat, important l’atenció.
Proposta de posar-ho en pràctica avui : Prendre la decisió amb quina periocitat s’han de fer les reunions , el lloc i l’hora. S’acorda de fer l’assemblea cada primer i tercer  dijous de mes.


5. Propera assemblea
La propera assemblea es farà el dia 5 de febrer 2015 a les 19:00 h.
Lloc: Centre Cívic Barri Vell


Es dóna per acabada l’assemblea a les 9 del vespre 

______________________________________________________

20a. ASSEMBLEA DEL PROCÈS CONSTITUENT DEL GIRONÈS
ACTA 8 DE DESEMBRE DE 2014
HORA: 19,00
LLOC: CASA D'EN FLOREN
Assistents: (No consta)

1. Moderador i secretari.
Modera: Florencio. Pren acta : Montserrat Guanter.

2. Informacions diverses
a. La Dolors informa que el PC ens demana com està el tema espais per l’assemblea general. S’ha parlat amb l’alcalde i ens remet a la Coralí. El pressupost de l’Auditori de Girona és de 2305€, nosaltres negociem a la baixa. El pressupost definitiu quan el tinguem el passarem a Barcelona. Si finalment és que sí nosaltres ens hem de comprometre a muntar-ho i  buscar voluntaris.

b. En Floren informa que el passat dia 5, van anar a l’assemblea del PC d’Olot i encara no havien decidit si els semblava bé la candidatura proposada d'en Vicens Navarro i l’Arcadi Oliveras. En la votació sobre si el PC s’havia d’implicar en política els va sortir un 50% a favor i un 50% en contra. Vam constatar que no teníem prou informació i vam  demanar contactar amb Josep Ma. Antentas i Domenech o algú altre per fer una xerrada informativa abans de Nadal.
c. 
Al Grup Promotor es va parlar basicament de:

- El tema TTIP. Estem pendents de l’agenda de Frederic Viale i podrà venir aprofitant el viatge  a Barna, Girona i Olot.
- Està a punt de publicar-se el LLibre de Ponències.
- El proper GP serà el dia 20-12-14.

3. Confluència municipalista. 
De moment l’espai s’aguanta, més com a espai de debat i de reflexió de punts en comú. Vam fer un esborrany del redactat del manifest amb el “titanpad” però vam deixar que cada grup el millorés i/o fes un redactat per aprovar el proper dijous dia 11-12-14. Encara no fem una crida general a les entitats i associacions fins a fer el manifest.
En Josep Ma opina que hauriem d’establir per les properes reunions ja uns punts mínims programàtics i que nosaltres, com a PC, hem de treballar per a aquest objectiu  de candidatura unitària. Hi estem d’acord.
Encara hi han unes incògnites, doncs no sabem si Capgirem es presentarà, ni si la CUP també es presentarà amb les seves sigles.
4. Reunió amb la CUP
En Floren informa que sembla més que ens estaven sondejant respecte a quina era la nostra posició en relació a la Crida Constituent.  Entre els impulsors  hi han varis grups, a part de la CUP, la LLista Internacionalista, els verds, etc.
L’objectiu de la Crida Constituent és pactar 10 punts mínims de consens. Ens van demanar si nosaltres voliem convocar les assemblees  i anar amb ells. Nosaltres vam dir que no hem fet encara la nostra Assemblea Extraòrdinaria per poder decidir.

5. Informació sobre contactes amb partits polítics
Es comenta que la setmana vinent tenim una trobada amb ICV de Girona.

6.Revisió activitat PCGironès.
S’ha debatut,i queda emplaçat a la propera assemblea: definir els objectius que tenim.  Hi ha una proposta d'en Josep Maria de treballar una metodologia per gestionar d’una altra manera les assemblees per millorar els temps, els debats i acabar les reunions amb algun resultat concret. També hem parlat de fer algunes accions, com per exemple organitzar xerrades.

RESUM:
1. Treballar per organitzar la xerrada de membres de Barcelona, com ara J.M.Antentas i Domenech. Si és possible abans de Nadal.
2. Obrir un fòrum per debatre el document provisional del Grup Promotor
3. a la propera reunió de l’assemblea del Gironès, debatrem els objectius pels propers mesos. En Josep Maria s’encarregarà de portar una dinàmica adient per consensuar objectius de treball.
S’acaba la reunió a les 21 a Girona, el 8 de desembre de 2014.
Firma l’Acta
Montserrat Guanter
______________________________________________________

19a. ASSEMBLEA DEL PROCÈS CONSTITUENT DEL GIRONÈS
ACTA 10 DE NOVEMBRE DE 2014
HORA: 19,00
LLOC: CENTRE CÍVIC BARRI VELL
Assistents: (No consta)

1. Moderador i secretari.
Modera: Josep Ma. Carbó. Pren acta : Montserrat Guanter.

2. Situació actual.
Parlem  de com va anar el 9N i altres temes de futur per el PC

3. Informacions diverses
a. Dolors Serra explica que està participant en la Sectorial d’Habitatge del PC, que el proper divendres 14 a 2/4 de 7 a la Casa de Cultura hi ha la propera reunió oberta a tothom.
b. Informa també de la xerrada sobre l’Educació en la Catalunya Independent, proper dimecres dia 12 a 2/48 a Escudella Solidària. Comentem que hi ha poca afluència i en canvi son temes molt interessants com la del passat dijous en que va venir la Núria Javega del PC
c. Informa en Floren que ha enviat l’article (que havia suscitat molts matisos) a Ariet, signat per ell, però que encara no l’han publicat.

4. Estat de l’espai de confluència municipalista
-Tenim opinions  diferents de com enfocar aquest espai, quina ha d ésser la seva “utilitat”, de si és un espai de trobada i reflexió a la vora de temes concrets, o si és un espai de confluència  encaminat a fer en el futur una candidatura rupturista i unitària. O si, senzillament ha de desaparèixer.
-Ens costa  trobar ”la clau del pany” per continuar fent el paper de moderadors, promotors i “pacificadors” entre la CUP i ICV. De moment decidim que l’espai  encara és bo i esperem el resultat de la propera reunió de confluència el dijous 13.
-Es constata que no es pot realitzar una candidatura en la que estiguin junts ICV-EUiA i CUP de cares a les properes eleccions
-Per la nostra part hem deixat al Titanpad dues propostes per valorar. Esperarem les dels altres grups.

5. Grup Promotor divendres 14-11-14. Temes a tractar i qui hi va.
- És una assemblea extraordinària per valorar el document “Propers passos en relació a la possible candidatura al Parlament”, aprovar-lo  o no i portar la decisió al Grup Promotor del proper dia 22-11-14.
- Ens porta molt d’estona posicionar-nos. Debatem sobre tres possibilitats: A) No presentar-nos a les eleccions. B) Presentar-nos a les eleccions en solitari. C) Presentar-nos a les eleccions amb altres partits. Al final votem i resulta  un empat a 6 entre la postura A i la C. Al proper grup promotor hi aniran en Floren i en Josep M. i cada un votarà per una de les opcions.

6. Pla de  treballs de l’Assemblea del Gironès:
En el darrer punt es parla només de la situació de les reserves del s locals per a celebrar l’Assemblea General del PC que aquesta vegada organitzarem a Girona. Constatem que será una feinada però creiem que ho podrem abastar entre tots i amb voluntaris. Tenim disponibilitat al desembre del pavelló Fontajau, però es descarta perquè l'Assemblea General serà al febrer. També tenim pressupostos del Firal (2400€) i l'auditori (2800€).  La Dolors es va encarregar de parlar amb l'Alcalde per veure si aquest últim es pot reduir.

l degut a la manca de temps, es  tanca la reunió a 2/4 de 10 del vespre al local social del Barri Vell de Girona.

______________________________________________________
18a. ASSEMBLEA DEL PROCÈS CONSTITUENT DEL GIRONÈS
ACTA 16 D'OCTUBRE DE 2014
HORA: 19,00
LLOC: CENTRE CÍVIC SANT NARCÍS
Assistents: Miquel, Dolors, Flora, Ramon, Floren, Cristina, Carina, M Mercè, Carles, Núria i Marià.
Fa l’acta Carina

1. Anàlisi situació política.
Ronda d’opinions i punts de vista. Es pretén cridar l'atenció. Finalment s'ha optar per no desobeir. L'ANC sembla ser que vol constituir-se com a partit polític. Preocupa que s'està allargant la situació. A Catalunya no hi ha estructures d'estat. Possibilitat d'anar a unes eleccions sense partits. Quina postura adoptarà l'ANC i Ommium.
En Marià, creu que aquesta reunió que estem fent és com una tertúlia de cafè, però és la primera vegada que ve i li expliquem que la situació és excepcional i per això ens hem allargat més en el primer punt de l'anàlisi de la situació política. Li expliquem que hi ha molta feina a fer, però que també n'hi ha molta de feta.

2. Informacions diverses
a. La Montse tenia que informar sobre la reunió del Grup Promotor del dia 27 de setembre, però no ha pogut venir. Es penjarà la informació en el blog.
b. S'ha penjat a la plana del PC un Manual de Desobediència. És més un ventall de les possibilitats que es presenten, segons els esdeveniments.
c. Banc del coneixement del PC. Es demanen voluntaris que tinguin per mà diferents habilitats o coneixements per tal que puguin col·laborar en diferents tasques necessàries pel funcionament del PC.
d. Proposta de Assemblea General del PC a Girona. Des de PC Cat s'ha proposat fer la propera assemblea general a Girona, seria el gener o febrer. Es necessitarien unes 10 persones.
Possibilitats de diferents indrets. Fontajau, Auditori, …
e. Blog del PC Girona, en Josep Maria manté l'actualització i manteniment del blog.

3. Avaluació de Diumenges x Consulta 9N i pancartes.
El diumenge 12 d'octubre va ser el darrer. Va participar també l'ANC, amb una comissió de Girona. Es donen per acabades aquestes accions.

4. Estat de les reunions de Confluència Unitària i Rupturista a Girona
Continua el conflicte amb Capgirem Girona, és la CUP, no és la CUP. Estan treballant però es fa difícil pensar que seran capaços d'aglutinar les esquerres, sobre tot ple que fa a ICV.
Amb el PCGirona, sembla que tots hi tindrien cabuda, però la gent de Capgirem, volen cert protagonisme perquè ja hi estan treballant. Es manté el problema CUP – ICV. A veure com va la propera reunió del dia 23 d’octubre.

5. Jornades municipalistes del 18 d'octubre. Debat sobre el decàleg Municipaliste.
Es passarà document per tal de revisar-lo i analitzar-lo per poder-lo passar al Grup Promotor per la seva aprovació, el proper 25 d’octubre.

6. Grup Promotor del 25 d'octubre. Punts a tractar i qui va.
Es tanca l'assemblea, passades les 21.00 hores.

_____________________________________________

17è ASSEMBLEA DEL PROCÈS CONSTITUENT DEL GIRONÈS
ACTA 9 DE SETEMBRE DE 2014
HORA: 18,00
LLOC: CENTRE CÍVIC SANT NARCÍS
Assistents: (No consta)
Fa l’acta Dolors Serra.
1. Informacions :
a) Mobilitzacions pel 9N : S’informa que a través de la Xarxa pels Drets Socials s’ha organitzat un grup de treball per fer mobilitzacions al llarg del 2 mesos que queden fins arribar a la consulta del 9N. Es debat el tema per la seva importància i s’arriba a la conclusió que aquestes mobilitzacions son importants per forçar al Govern de la Generalitat de Catalunya que , si cal, aposti per la desobediència civil, amb el recolzament de tota la societat . S’informa que a partir del diumenge 14 de setembre fins el 5 d’octubre , es faran concentracions a la Plaça de la Independència de Girona, a les 6 de la tarda i a les 6 1⁄2 assemblea oberta. També s’informa que a partir del 16 de setembre fins el 17 de desembre (els dies exactes falta concretar) es convocarà xerrades , essent la primera el 16 de setembre amb el tema: El dret a la participació política en la República catalana Experiències de democràcia avançada (participació, transparència i accés a la informació). Quan hi hagi el quadre fet i el ponents contactats s’enviarà.
Una de les persones assistents fa una proposta: que es proposi que la consulta sigui demanada en base a la Carta de Declaració Universal dels Drets Humans, segons l’article 8 diu: “Tothom té dret a una protecció efectiva dels Tribunals Nacionals competents per actes que violin els drets fonamentals que la constitució o la llei li reconeixen”. 
També es debat sobre la querella presentada per Podemos, Guanyem i amb el recolzament del Procés Constituent, contra el clan Pujol., http://www.publico.es/publico-tv/video/210020/guanyem-y-podemos-se-querellan-contra-pujol-y-todos-sus-complices.
b) Estat de comptes:
S’informa que el saldo actual és de 264,24 euros i es fa una proposta: que a cada assemblea que es faci del Procés, els membres assistents aportin una quantitat simbòlica (1,00 e) d’aquesta manera podríem anar mantenint una quantitat per si falta fer còpies i cartells, com també recordar que encara queden camisetes per vendre.
Es fa el traspàs de la caixa de la Dolors Serra a la Montse Guanter.
c) Inauguració d’Escudella Solidària. Avui (9) a les 7 de la tarda es fa la inauguració del local d’Escudella Solidària, l’objectiu d’aquesta entitat vol ser un mecanisme de treball conjunt que busquen crear sinergies entre iniciatives socials de Girona per tal de coordinar-se i fer de la suma de tots la millor manera de treballar per una ciutat més justa i solidària. El local està situat al Passeig d’Olot N. 68 de Girona.
2. Informació del Grup Promotor del dia 27 de setembre:
Declaració de Badalona sobre Municipalisme (trobada 28 de juny)En aquest punt s’informa dels contactes que hi ha hagut amb diferents partits polítics com la CUP i ICV per traçar una línia conjunta amb la finalitat de crear la ciutat que realment volem , de cares a les eleccions municipals del 2015. A través dels diferents contactes s’han pogut perfilant posicionaments en referència a les unions abans esmentades. A hores d’ara encara queden molts més contactes per fer, i mirar d’arribar a l’acord que el Procés Constituent vol : Unitat d’esquerres .
La propera reunió del grup Promotor serà el dissabte dia 27 de setembre, i com a representant de Girona hi anirà la Montserrat Guanter i en Xavi Parés.
3. Pactes municipalistes
S’enceta el debat sobre els pactes que hi ha sobre la proposta de crear una línia de treball conjunta amb partits polítics d’esquerra , associacions i moviments varis.
Hi va haver un primer contacte amb els partits polítics d’esquerra i s’ha arribat a la conclusió de que es molt important aquesta confluència que hi podria haver per encarar les eleccions municipals del 2015. La segona trobada serà assemblea oberta a tothom que hi vulgui venir, i serà el dia 18 de setembre a les 19:00 de la tarda al centre cívic Pla de Palau. La finalitat d’aquesta assemblea es poder arribar amb uns mínims necessaris per treballar conjuntament .
Essent les 20:00 h. S’acaba l’assemblea.
Dolors
_____________________________________________________

ACTA   ASSEMBLEA  del  PROCÉS CONSTITUENT  del Gironès
3 juliol 2014
19h al local de la Coordinadora d'ONGs solidaries

Ordre del dia:
0 – Presentació  de l’OCM(Observatori Ciutadà Municipal) i de Compromís, per Josep Canal. Assisteix també Dani Vidal  de Podem Girona, a títol personal.
1 – Qui pren l’acta i modera l’assemblea
2 – Debat sobre situación política actual
3 – Avaluació concentracions fetes: a)Encerclem el Parlament el 21-6-14 b)Renda garantida el 26-6-14 matí c)Anti Monàrquica el 26-6-14 tarda.
4 – Resum reunió Grup Promotor el 14-6-14
5 – Jornada de Municipalisme feta a Badalona el 28-6-14
6 – Debat sobre el posiocionament del PC de les propostes estratègiques en vers les properes eleccions.
7 – Multireferèndum: avaluació de la moció presentada a l’Ajuntament de Girona, per la CUP, ICV. Judici fet a Vic.
___________________
0 – Presentació de l’OCM, vertadera eina per recollir dades i informació, al mateix temps per fer preguntes a nivell col·lectiu a l’Ajuntament i publicar les respostes a la web, per a que sigui transparent i utilitzable per fer pressió si cal. (web: www.ocmgirona.cat)
Com a membre de Compromís en Josep Canal pregunta com veiem la possibilitat de fer una trobada amb la resta de forces ciutadanes, organitzacions i partits de cares a les eleccions munmiciapls del maig.
En Dani Vidal ens comenta que de moment, Podemos, a Girona comencen a organitzar-se i no pot avançar res més.
Contestem que en parlariem en assemblea i comunicariem la nostra resposta com a PCgirona.

1 – Pren acta Montserrat Guanter, modera Florencio de la Torre.
2 – Vam lleigir i comentar el document “Guió sobre situación política” del PC i també vam comentar i recomanar l’article de la CUP sobre les consideracions al voltant de l’aposta” Guanyem Barcelona”
3 – Avaluació de a) l’encerclada al Parlament no va ésser multitudinària, igual com va pasar a d’altres autonomies, però malgrat tot un Bus de Girona hi era present. b) i c) Van coincidir en data, el 26, però no d’horari. No molta gent, però respectable l’anti monárquica. Vam sortir a TV3.
Recordem en el futur de fer més difussió de les convocatòries, i queda pendent el tema de com financiar-ho i en general la financiació del PCgirona.
4 – Recomanem lleigir atentament el document “Acta de l’assemblea del Grup Promotor de 14-6-14”.
A petició de les assemblees locals i amb un mínim de 40/45 persones vindran dues persones del Grup Promotor per a informar detalladament de la situació.
Estem a punt de publicar llibre de ponències per debatre.
Informació sobre el V Congrés Internacional de poder Constituent, el 19 i 20-7-14.
El PC ha decidit  aportar 100€, per la marxa de la Dignitat.
5 – Informa la Dolors Serra que va asistir a la jornada sobre MUNICIPALISME. Es va desenvolupar be i repartit en grups de treball. A cada grup hi havia diferents assemblees territorials juntes.
Es va treballar sobre cinc preguntes: Quins elements bàsics son importants pr una proposta d’esquerres?/ Aportacions de les assemblees./ Quines possibilitats reals hi han a la nostra població de coincidir amb les altres forces?/ Què passa si no es dóna la confluencia?/ De quines forces disposem?
Punts bàsics trobats : la participació, la transparència i el control dels càrrecs públics. Diferenciar treballar junts sense barrejar la nostra identitat, mantenir la diversitat en la unitat, cosa que no és el mateix que unificació. Lleigir el document sobre la Jornada de municipalisme del 28-6-14 del PC.
6 – Ens hem de posar a treballar junts per buscar un punt de trobada totes les forces polítiques i socials de cares a les properes eleccions municipals de 2015.
Decidim convocar una assemblea Extraordinària i urgent el proper dilluns dia  7-7-14,  per parlar exclussivament de com ho fem, o quines possibilitats tenim de contactar amb les forces i organitzacions per un futur “front d’esquerres” per a  les properes municipals.
7 – Repassem com están els companys denunciats i quedem que farem costat en tot el que puguem com per exemple anar al Jutjat d’Olot el dia 8-7-14 a les 12h.matí.

Es tanca la sessió a les 21,15h. a Girona, el set de juliol de 2014.
Firma l’Acta
Montserrat Guanter


---------------------------------------------------------------------------------------------------
ACTA ASSEMBLEA PROCÉS CONSTITUENT GIRONA

29 DE MAIG DE 2014
Centre Cívic Ter

Assistents: Dolors, Floren, Cristina, Siscu, Miquel, Manel, Núria, Jean Pierre i Carina.

1. Pren l’acta Carina i modera l’acte Cristina

2. Anàlisi situació política actual.

- Es comenta el desallotjament de Can Vies de Barcelona. Des de la coordinadora del PC s’ha emès un comunicat en recolzament dels ocupants i usuaris /ries del barri. També es comenta que pot semblar que es tracta d’una provocació, per carregar-se una mica l’èxit de les eleccions europees de partits com Podemos que són de base social.

- També en Ramon comenta el tema de Jimenez Villarejo que va de número  3 a la llista de PODEMOS, que està en contra de la consulta, en contradicció amb Pablo Iglèsias. Intervenim amb diversos comentaris.

- La Dolors també comenta el tema del jutge Santiago Vidal que ha estat  cridat a declarar a Madrid per la seva participació en un esborrany del que podria ser una nova constitució per Catalunya.

3.  Informacions vàries:

- Xarxa de Drets Socials: La Dolors comenta els temes que es varen tractar en la reunió de la xarxa:

Es va comentar si el PSC tenia que entrar a la XDS o no. També es va parlar del problema de tall de subministrament de serveis (llum, aigua, gas..) que es dona a Salt amb persones que no poden pagar els rebuts. Es farà una campanya i també hi ha prevista una reunió amb Aigua és vida. Es fa valoració del Multireferendum i es va parlar de la ILP de renda mínima.

- Cafeambllet

En Ramon fa una valoració de com va la distribució del segon número de la revista Cafeambllet. La intenció es muntar una xarxa de distribució efectiva i solida pels propers números.

- ECO-SI

En Floren comenta que per dissabte hi ha prevista una participació en un Àgora de la fira, de 18.00 a 20.00 de Andreu Coll que parlarà d’Economia Sostenible, Capitalisme verd. De 17.00 a 18.00 hores i participa també l’Arcadi Oliveres.

- TUB.

El dissabte 31 de maig hi ha organitzada una Trobada de la Unitat Popular al Centre Cívic Can Ninetes, espai de la Marfà. Els temes a tractar són: Drets laborals – Immigració, racisme – energia. Per mes informació web: TUP Girona Salt.

- Properes Jornades del PC

 1. Jornades de formació. 7 de juny a Barna
 2. Municipalisme. 28 de juny.
 3. A mitjans de juny. Jornades a Barcelona, Poder Constituent, Especialistes explicaran experiències sobres processos constituents d’altres països.
En la plana web del PC hi haurà la informació sobre aquestes jornades.

En Ramon comenta que davant la quantitat de iniciatives s’hauria de procurar fer-les compatibles en les diverses agendes. Es comenta el tema de convidar a Iniciativa i la CUP.

4. Avaluació de la jornada de continguts del 17 de maig a Tarragona. “Tu fas la Constitució”.

Hi ha vàries opinions.
Es comenta que a vegades es fa difícil treballar en aquestes sessions deslocalitzades, la gent està informada a diferents nivells.

A alguns grups hi va haver bon resultat de la sessió de treball, en d’altres faltava contingut.
La Núria comenta que potser va faltar explicar una mica quin seria el procediment de treball i l’objectiu, i per això alguns anaven una mica despistats. També el fet que la wiki del PC fallés els dies abans de la jornada va fer que la documentació no estigués tota disponible amb el temps suficient per estudiar-ho millor. En Manel comenta que era complicat seguir si no havies pogut fer un treball individual previ. Es parla de les “Matrius Transaccionals” de les fases del procés i del Llibre de Ponències que es vol tenir elaborat per les eleccions municipals.

En Miquel informa i ens passa una còpia de la carta que ha enviat a la Teresa Forcades i s’absenta de l’Assemblea.

5. Avaluació del Multireferendum.

En Jean Pierre comenta el resultat del Multireferendum.

Les taules es van muntar a les 9 del mati i per ordre dels Mossos es van desmuntar totes a partir de les 16.30 de la tarda. Totes menys Ridaura que va poder recollir vots fins l’hora prevista de tancament de les meses, les 20.00.

El temps potser va ser un factor desfavorable, per moments feia fred i vent.
El fet que els mossos passessin a aixecar actes a les meses, va ser favorable per l’augment del numero de vots.
El fet d’haver de desmuntar taules no es creu que incidís molt en el percentatge de participació.
Es comenta que potser les preguntes no estaven ben formulades i creaven certa confusió. Sobretot la de la MAT. La bona formulació de les preguntes és molt important per facilitar les respostes. A tenir en compte per properes edicions.
També va faltar informació.
Per ser la primera iniciativa d’aquest tipus, es valora positivament el seu resultat.

6. Pla de reforç d’assemblees territorials.

a. 7 de juny a Barcelona de 10 a 18.00 hores hi ha organitzada una jornada en la que es faran tallers de formació:

Organització i funcionament intern
Comunicació gestió de debats
Eines digitals

La convocatòria estarà en el blog del procés i hi haurà un link per apuntar-se.

b. Enquestes individuals i anònimes
S’han de fer les enquestes i enviar-les

c. Enquesta de l’assemblea. La fem entre tots, i s’enviarà a l’adreça corresponent del PC.

7. Propostes d’accions sobre el TTIP EEUU-UE

La Dolors comenta que podríem organitzar una xerrada amb en Jordi Navarro. Jo també proposo que en Josep Martinoy, possiblement coneix el tema i també podria venir. Preguntar-li a veure si va bé.

També recordem diverses accions que hi ha endegades durant el mes de juny.

Dimarts dia 3 de juny a les 11.00 a la plaça del Vi, concentració per denunciar suïcidi d’un treballador de Girona Mes Neta
Dilluns 23 de juny: Actes simbòlics a les fogueres de els revetlles de Sant Joan a Barcelona.
Dimecres 25 de juny: Concentració davant de la delegació de la Unió europea a Barcelona.
Dijous 26 de juny: 20.00 hores concentracions davant els ajuntaments de Catalunya amb actes simbòlics, Marxa de orxes a Barcelona, inici plaça Sant Jaume.
Divendres 27 de juny: Accions endefensa d’una Banca Pública al servei desl drets socials.
Dissabte 28 de juny: Parlament ciutadà per debatre sobre la Renda Garantida de Ciutadania.

Per la propera Assemblea quedem el dia 26 de juny a les 19.00 hores. En principi quedem al local de la coordinadora d’entitats.

Es tanca la sessió a les 10.00 del vespre.

Fora de temps comentem que el temps que dediquem a comentar la política actual, ha de ser més reduït o començar abans l’Assemblea.

.....................................................................................
PROCÉS CONSTITUENT GIRONA
14ena ACTA DE L’ASSEMBLEA
28 ABRIL 2014
LLOC: Centre Cívic Barri Vell de Girona
Assistents:  14 persones.

 1. Qui modera i qui pren l’acta:
Modera Cristina Pérez  i pren l’acte Dolors Serra

 1. Anàlisis política de la situació actual, es proposa de fer un petit debat sobre les notícies que més ens han cridat l’atenció últimament, abans de començar  l’ordre del dia:
 • Sortida de l’executiva dels 9 membres del PSC a Girona
 • Tractat de lliure comerç
 • Canvi capitanies marítimes
 • El jutge Silva al banc dels acusats pel cas Blesa
 • Santiago Vidal reforça la Wiki del Procés Constituent
 • Baixada sous mínims interprofessionals
 • Pancarta a Girona de OMNIUM CULTURAL  “Volem un país normal”
 • Rafael Correa, president d’Equador fa un discurs interessant a l’ UAB

 1. RESUM JORNADA DEL PC UNIÓN EUROPEA RUPTURA O REFORMA.
En Jean Pierre ens fa un resum i diu que va ser una jornada molt interessant i que li va cridar molt l’atenció el fet que l’empresariat català ha donat el vis i plau per la moneda ECOCAT.
També es va parlar de que Europa reclamarà el deute a Espanya (en cas de ruptura amb Catalunya), una de les solucions seria establir una aliança en el Mediterrani per fer un front comú davant dels creditors.
Mireia far la puntualització de que la majoria de gent era anti Europa, menys els ecologistes i com va dir Vicenç Navarro: no distingia entre Europa si o Europa no, sinó la classe treballadora.

 1. INFORMACIÓ SOBRE LA JORNADA DEL FSCAT A GIRONA ( 5 abril )
Es fa un breu resum de com va anar i que de cares a un futur  es podria fer en 2 dies en lloc de 1, degut a que hi va haver molta participació d’entitats i associacions . Això va provocar que debats amb ponents amb renom coincidís amb la franja horària i no donava peu per assistir als  dos llocs.

 1. INFORMACIÓ DE LA REUNIÓ DEL GRUP PROMOTOR A BCN (6 abril).
Es fa una breu explicació del que és el grup promotor i a continuació el resum :
 • Fer  passos per establir una candidatura unitària d’esquerres per crear un tipus de societat diferent, ICV-EU i la CUP són, de moment, els més propers.
 • Municipalisme: El poder municipal es molt important, és el poder real que quedaria si s’anul·lés el Parlament o el Govern de la Generalitat.
 • Jornada de Continguts pel dia 17 de maig a Tarragona, s’ha de fer l’inscripció prèvia per assistir-hi.
 • S’informa sobre la comissió de finances i es proposa que quedi visible en la web del procés, també que hi ha la necessitat de aportar nous ingressos ja que les despeses que hi ha hagut fins ara són elevades.
 • Informació de la implantació d’un únic mercat transatlàntic (EEUU-UE), Vicenç Navarro explica en que consistirà el nou tractat per implementar el lliure comerç entre els EEUU i la UE. Bàsicament consistirà en una desregulació i alliberament total de capitals (amb l’excusa de sempre: “crear” ocupació). Aquest tractat permetrà que les grans corporacions tinguin les mans lliures i prevé que els estats hi puguin ficar traves; ho justifiquen argumentant que hi ha països amb una normativa legal dubtosa que podria entorpir el màxim desenvolupament de les corporacions en qüestió. Per aquest motiu, aquest tractat va acompanyat de mecanismes a partir dels quals les empreses podran demandar els estats que se saltin la normativa i, per arrodonir-ho, es crearà una nova entitat jurídica arbitrària on no hi haurà reconegut el dret d’apel·lació (anti-democràcia està servida). Caldrà fer-ne el màxim de difusió possible i  ampliar el debat al respecte.
 • Marxes de la Dignitat, s’està programant un seguit de marxes de la dignitat en versió europea; una d’elles consistirà en un bloc ibèric que creurà la península des de Barcelona a Lisboa. Els organitzadors han demanat al Procés Constituent si ens avindríem a donar-hi suport, en el sentit de mostrar el nostre reconeixement a la iniciativa i fer-ne difusió, i s’aprova recolzar-ho.

 1. INFORMACIÓ DE LA REUNIÓ DEL GRUP DE COORDINACIÓ ( 13 abril)
Es demanen  voluntaris per portar la web.
Fer un estudi del funcionament de les diferents assemblees en general. Seria interessant recollir informació de les assemblees territorials: quins problemes hi ha, i dinamitzar una mica tot de baix cap a dalt.
S’explica també que s’ha començar a fer contactes amb la CUP i ICV-EU, sense arribar a res .

 1. ASSISTÈNCIA AL GRUP PROMOTOR PEL DIA 10 DE MAIG.
Hi assistiran : Núria Massegur i Josep Alameda.

 1. INFORMACIÓ DE LA COMISSIÓ DE CONTINGUTS
Abans de començar la Núria Massegur s’excusa pel fet que no ha tingut temps de passar el temari per preparar el material de contingut.
Núria comenta que el dia 17 de maig s’organitza a Tarragona la jornada de debats sobre els textos de cada 1 dels punts del manifest, l’idea és de que en surti un llibre de ponències. Els experts en diferents matèries han estat treballant en el tema i ho han publicat en la wiki del Procés Constituent perquè tothom s’ho pugui llegir i fer les aportacions oportunes.
S’acorda fer una reunió específica per debatre sobre els punts de continguts el dia 13 de maig, a les 19:00 i en el Centre Cívic Barri Vell (c/ Cort Reial 7)  Es  ferà una graella a on tothom s’apunta a un 1 punt del manifest i el dia 13 cadascú explicarà el seu punt als altres durant 5-10 minuts.
També s’acorda de fer, més endavant,  el buidatge de les propostes i fer el debat a nivell del PC Girona, crear 10 fils i penjar un document amb les propostes de debat.

 1. PROGRAMACIÓ DEBATS
S’està intentan contactar amb experts sobre el tema del “tractat de lliure comerç” per poder fer una sessió de debats.

Es parla del Multireferèndum  i de la presentació pública que es farà el proper 29 d’abril a la Marfà (Girona) amb la intervenció de Gerard Batalla (Som el que sembrem), Raimundo Viejo (professors de la UDG) i un membre/a de NO A LA MAT
També es comenta que la Xarxa pels Drets Socials, va comunicar que el PSC a demanat d’incorporar-se, es debat el tema i es diu que crear sorpresa que un partit polític com el PSC es vulgui incorporar , tampoc es pot pretendre excloure a ningú i el que es demana és de que mai es pugui vetar cap acció que es fes per afavoriment del partit.

Propera reuníò : 13 maig (debat sobre els punts de continguts) CC Barri Vell, Girona
Assemblea General : 26 de maig. Possible ubicació: CC Pla de Palau (demana lloc Mireia)

Es dona per acabada l’assemblea  a dos quarts de deu.

13ena. Acta Assemblea del Gironès  27-3-14
1 – Qui modera i qui pren acta
Modera Dolors Serra, pren acta Montserrat Guanter
2 – Debat punt 7 de Continguts
La Núria Massegur i la Cristina Pérez están a la Ccomissió de Continguts. Ens informa la Núria que el punt 7 “Energia, alimentació, Medi Natural i Producció Sostenible” és un dels punts en que s’hi treballa més. Hi han documents que ja han passat la primera revisió, com ara els del tema de “Soberania Alimentària” i el de “Àmbit edificació”. Ens hem fixat en l’apartat de propostes polítiques i accions. També ens informa de que s’ha demanat a una comissió d’experts perquè ens facin propostes polítiques. La informació la tenim a la wiki (wiki.procesconstituent.cat)
3 – Informació Marxa Dignitat 22M
Explica Manel Corella (que hi va anar amb Bus), de manera rápida però emotiva com es van sentir de benvinguts per gent de  Madrid, i l’emoció i el clima de solidaritat que van sentir, quan acostant-se a Atocha veien les riuades de gent procedent de tots els racons de l’Estat.que anaven fent l´arribada a Colon més lenta degut als milers i milers de persones. La branca del Nord-est amb trobada a San Blas no va tenir cap dificultat amb la policía, però sembla que d’altres branques si que van patir controls prepotents per part de la policía. Van veure  els  iaiosflautes que amb generositat demanàven la renda básica, moltes banderes republicanes, i també van poder apropar-se a la pancarta del PC.
La Cristina te una sospita sobre els escamots violents i encaputxats, que són una minoría, de a qui obeeixen i sembla com si ja estessin preparats, malgrat  la poca-poquíssima informació que els dies precedentst hi havia del tema de la marxa de la dignitat, però van” forçar” l’entrada violenta de la policía. Hi ha una persona a la presó que el volen acusar d’homicidi involuntari, i alguns ferits força greus, entre ells un periodista. Sembla que la tele només es preocupa dels incidents i no del fons de la qüestió
La informació d’alguns diaris catalans va ésser bona, com ara el Punt Avui, Diari de Girona i el Periodico, escassa a l’Ara i la Vanguardia. De la resta no n’esperem massa i van tenir l’ocasió de tapar la noticia rapidament amb  la mort de Suàrez.
4 – Informació Jornades del PConstituent:” Unió Europea: ruptura o reforma”
Recordatori que el 5-4-14 a la Farga de l’Hospitalet hi ha aquestes jornades tant interessants amb aquest lema de l’anunciat. Malauradament coincideixen  amb el Fòrum Social a Girona, malgrat tot alguns dels assistents hi assistiran. Demanem als cotxes que hi assisteixin si poden portar els diaris impresos a Vilablareix cap a Barcelona .Són 50.000 exemplars i necessitarem col·laboració.

5 – Informació Grup Local del Multireferendum al Gironès.
La Dolors ens recorda que és una acció ciutadana que ja  s’està preparant juntament amb d’altres organitzacions. Començarà el 23-4-14 fins el 25-5-15 (el dia de les Eleccions Europees), justament amb la intenció de fer un referèndum paralel amb 4 preguntes ja pensades més una de local.
Les quatre preguntes generals:1- Cultius i aliments transgènics. 2-Dret al referéndum vinculant a les ILP’s .3-Deute il·legítim. 4-Control democràtic i directe de l’energia. I pregunta local: 5 – a Girona, sobre el tema de la MAT.
Es podrá votar per internet . Es vol posar a la sortida dels col·legis electorals el màxim de taules que poguem amb unes urnes per a votar sobre aquestes preguntes. No deixa d´ésser un “entrenament” per a la futura consulta. A Girona  necessiten al menys unes 150 persones, quatre per taula i/o com a mínim tres.  Naturalment demanarà un esforç de col·laboració per les taules.
6 – Informació Fira Comerç Just
Es farà a la Plaça Independència el proper 24-5-14.
7 – Assistència al Grup Promotor del 6 d’abril.
Es demanen dues persones per asistir-hi, a part de’n Florencio que és del grup. De moment s’ofereix la Laura Rubinat. En Floren remarca que tothom hi hauria d’anar passant per conèixer com funciona i es prenen les decissions i  també als companys d’altres assemblees.
8 – Proposta ECO-SI
Tindrà lloc al Palau Firal, el 30-5-14.
Tenim dubtes de si participar-hi o no, i quina manera seria la millor de fer-ho. Després d’un debat es decideix per majoria simple que podem participar en forma d’Àgora, debats i xerrades. Es decideix contactar amb Elisenda Palousier per si hi vol participar.
9 – Preparació del FSCAT Girona 2014 (Fòrum Social Català)
El Fòrum Social, es celebra cada dos anys,enguany és el proper  5 d’abril i es celebra a la Facultat de Psicologia (Sant Domènec) de la UDG. És un espai de trobada obert, divers, plural i no governamental, al qual el PConstituent hi participa en l’acte de montar el TUB, i amb una xerrada a càrrec de Gerardo Pisarello, “Perspectives d’un procés constituent a Catalunya. Aproximació a fòrmules posibles.”
Continua oberta la taula per señalar quins torns podem asistir-hi per col·laborar.
Més informació a www.fscatgirona.cat

10 – Debat s/document “Eleccions al parlament”
Fa la presentación en Ramón, que creu que no està massa clar i ens porta a fer una candidatura d’acord amb la CUP o Iniciativa, que son els més propers i pensar en quins serán els candidats i tota la problemática.
Això encén tot un debat amb aportacions molt interessants sobre com ha d´ésser una futura candidatura, quedant algunes idees com que hem de superar el joc actual dels partits, buscar una candidatura amb gent de tota mena, el més àmplia possible, per fer un gran front comú, fins i tot amb un nom nou, i que s´hi pogués sumar fins i tot elements d’altres partits, però sempre suscriguent tots o la majoria dels 10 punts del Procés Constituent.
Quedem que cada ú se’l lleigeixi atentament i fem aportacions de cara a la propera reunió del Grup Promotor el 6-4-14
11 – Debat s/document “Eleccions municipals”
En Florenci, aclareix que el PC no s’havia plantejat en principi debatre el tema municipal, però que ara s’ha vist que segons com quedés el parlament i si es donés el cas d’un buit de poder els Ajuntaments tindrien molta importància.
Degut al retard que portavem quedem que també cada ú se’l llegeixi i faci aportacions abans de la reunió del Grup Promotor.
12 – Revisió tasques de comunicación.
Per la falta de temps decidim aplaçar el tema per la propera assemblea.
13 – Data propera assemblea.
Es proposa el el dijous 24-4-14. Es demanarà local al C.Cívic Barri Vell, a les 19h.
Fora d’acta: Informació sobre el Col·lectiu Drassanes.
És un grup de gent amb un plantajament social més just i ens convida al PC de Girona si volem participar en un acte-xerrada a Can Ninetes el 24-4-14 a les 19,30h.. La xerrada es titula Crida a la ciutadania i al poble de Catalunya per l’exercici efectiu de la democracia i l’assoliment de la república catalana independent”.
Decidim al final que donem la benvinguda a aquest col·lectiu i que farem difusió de la xerrada però no hi participarem.
Es tanca la sessió a Girona- Sant Narcís, a les 21,45h.

Signa l’acta : Montserrat Guanter---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ACTA  12ª. ASSEMBLEA PROCÉS CONSTITUENT GIRONA.
4-3-14, Centre Cívic Pont Major 1. Qui modera i qui pren l’ acta
Modera Cristina Pérez i pren acta Montserrat Guanter 1. Debat polític. Organitzat per Carina i Jean Pierre.
Presentació per part de’n Jean Pierre del llibre “la Via” del filòsof francés Edgard Morin, una persona d´ una certa edad però un pensament molt actual sobre la dificultat del món occidental per pensar el present i com tenim tendència a instalar-nos en la racionalitat. Malgrat tot la globalització ha creat estructures que creen tendencies a pensar que el món és la nostra patria. Una segona part presentada per la Carina tractava sobre la democràcia participativa que és necessària pero insuficient, i provoca en la gent un desinterés pels polítics, riscos de subrepresentativitat, riscos de líders populistes. També remarca que s’han de parlar els problemes planetaris en l àmbit local.
A continuació debat general del perquè no es participa més  en les manifestacions. Vàries respostes se’ns acudeixen també què és el que no fem be?. Comentaris varis sobre els posibles motius, com que no hem estat educats per ser lliures ni crítics, que ens falta cultura democrática o que no som prou solidaris. De totes maneres veiem que no sabem transmetre prou be el nostre missatge i quedem en participar i fer també més accions i esforçar-nos en donar-ho a coneixer també al mitjans de comunicació.    3 .   Informacions.
a -- FSCAT Girona 2014.
La data és el 5-4-14 a la UdG, facultat de psicología. La nostra proposta és la de montar el TUB i posar parada amb tota la informació nostra i fulls d’adhessions. Queda aprobada l’acció i es farà una taula d´ horaris per apuntar-se.
Es comenta que el mateix dia hi ha una jornada de ponències sobre Europa A Barcelona.  La Mireia hi assistirà.b—Ràdio Celrà
La Cristina i la Carina hi van anar i sembla que va quedar molt be. Encara no ens ha enviat el video, el responsable, en Lluís,pero ho farà. . Ens ofereix una hora cada setmana per si la volem utilitzar.És una ràdio local però que treballa en xarxa amb d’altres ràdios locals i es passen les informacions. També podem demanar col·laboracions a altres persones que ens puguin interessar. Si cal es pot gravar a casa i penjar-ho.c—Multireferendum2014.El procés començarà el 27-4-14 electrònicament i personalment el dia 25-5-14. La idea és posar taules a fora els col·legis electorals. Es faran 4 preguntes que no están encara concretades però sobre aquests temes: “Dret al referéndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP’s); “Cultius i aliments transgènics”; “Deute il·legítim”; “Control democràtic i directe de l’energia”.
El PC s’hi ha adherit. Proposta de Dolors Serra de preguntar si la Xarxa també s’hi adhereix i fem un grup de treball més ampli.
Mirem la pàgina multireferendum.cat. S’han de recollir 32.000€ per fer front a les infraestructures i encara falta molt.d—Marxa a Madrid del 22 de març.
Es contracta BUS per anar a Madrid, surt el divendres nit i torna dissabte a la nit. Encara hi han places per apuntar-se. Es fa a travers de la Xarxa. Sabem que d’altres col·lectius hi van en tren. El lema bàsic és contra el deute i les retalladles. El PC ho recolza però no ho organitzem.
Hi hauran tres punts de trobada, sembla que la gent de Catalunya ha quedat de trobar-se al barri de San Blas.
Si el tema no es mou podriem avisar algú de l’organització per fer-nos una xerrada.
e—Continguts.
Hi han penjats els documents a la web del PCGirona. La Núria i la Cristina prepararan el tema del punt 7 (Reconversió ecològica de l’economia, expropiació i socialització de les empreses energètiques i sobirania alimentaria) per debatre en la propera assemblea.
f—Concentració suport expropiats per NOalaMAT
Dijous dia 6 concentració a Girona davant de la subdelegació del Gobierno, amb els exprropiats i en contra de la MAT.
g—TUP Girona
Florenci ens informa que properament hi haurà una jornada de debat.
 1. Avaluació del debat del 26 de febrer “Les esquerres davant la consulta”
Hi va haver una concurrència força important i la Mireia (que formava part de la taula per part del PC) va rebre bones vibracions de la gent de la taula i dels assistents. Comenta algunes preguntes. 1. Mani 8 de març contra LLei Avortament.Convoca la Xarxa de Dones de Girona, que es constitueixen aquest mateix dia,  i no va quedar massa clar si hi anàvem com a PC o no. El Grup Promotor ens va animar a fer una acció aquest dia en que quedés molt evident qui erem i ens va proposar uns lemes per portar a les pancartes.
Davant del dubte si seriem ben rebudes com a PC, decidim respectar els seus desitjos i anar-hi sense cartells del PC. La convocatoria és a les 12 a les Escales de la Catedral. 1. Recolzament edició Revista Café amb llet.
Volen fer una tirada de 150.000 exemplars gratuïts i ells ja tenen una xarxa per fer la distribució. En tot cas nosaltres podem ajudar a fer difusió amb uns quants exemplars que ens reservin per nosaltres. Surt la primera edició el 14 d’abril. S’acorda no participar com a grup en el projecte i si individualment el que pugui repartir algunes revistes.
7. Revisió tasques de comunicación.
Florenci comenta la conveniència de que anem repartint-nos les tasques de comunicació (correu,google groups, blog, Twiter, Facebook, arxiu de documents del Drive) i recorda que hi han d’haver tres persones que tinguin les Claus.
S’ofereix la Laura Rubinat a partir d’abril, i també la Mireia Pecurul. Quedaran un dia per parlar d’aquest tema concret.
     8 .Data propera assemblea.
    La propera assemblea será el dijous dia 27 de març, el lloc falta confirmar-lo.
DARRERA INFORMACIÓ :
El Moviment Democràtic de Dones (res a veure amb la Xarxa de Dones de Girona), cada primer divendres de mes fa un acte reivindicatiu davant la subdelegació del Gobierno.I fins aquí tots els temes tractats, finalitzant l’assemblea a les 21,50 h. del 4 de març de 2014.
Montserrat Guanter........................................................................................................................................................

Acta 11a assemblea del Gironès.


11 de febrer de 2014
19hores
CC Pla de Palau, Carrer Zaragossa, Girona


Es reuneixen unes 15 persones aproximadament


 1. Qui pren l’acta i qui modera.  Anna s’encarrega de moderar i Florencio de pendre acta.


 1. Anàlisi polític.  Mireia
Fa una exposició de les filosofies contraposades de Habermas i de Foucault.  Relacionat amb la xerrada de l’Aguslti Bosch i la democràcia.  En resum sembla que Habermas te una visió més utópica de la política i es basa més en les bones intencions de les persones i Foucault diu que s’han d’identificar els interessos de cada grup social, ja que serà el que defensaran en la lluita política.
Es fan algunes preguntes sobre la exposició. Alguna intervenció posa de relleu l’importancia de la transparencia en les opcions polítiques que hi han.


 1. Informacions.
  1. FSCAT.  Dolors explica l’organització del FSCAT que es celebrarà el 5 d’abril a Girona, de 10 del mati a 5 de la tarda i despres hi haurà una festa. En Gerardo Pisarello participarà en la ponència principal del Forum, sobre Perspetives d’un Procés Constituent a Catalunya. En el FSCAT particparan 35 associacions politiques i socials de Girona, amb diferents ponències i tallers simultanis.
    Casi segur que es farà a l’Escola d’Infermeria de Girona.
Cristina s’encarregarà de organitzar i muntar una parada amb informació del procés, i Florencio farà un Doodle para establir torns de estar a la parada.
Es planteja la possibilitat de muntar l’exposició del Prou Passar pel Tub.  Es preguntarà a l’organització i a en Joel si la podem muntar.
  1. Marxa x dignitat 1Març.  Dolors informa sobre aquesta acció.  Serà el dissabte 1 de Març al mati i al migdia es fara un dinar.  S’explica el recorregut que es farà amb les diferents parades i reinvindicacions.  La setmana abans es pasarà un document amb les dades més concretes d’aquesta acció.
  2. Marxa x dignitat 22 març.   Dolors informa que s’està organitzant una acció a nivell estatal para reivindicar altres politques diferents a les actuals.  Veure més info a:
Des de la Xarxa pels Drets Socials de Girona (XDS) se esta organitzant un autobus per anar el dia 22 a Madrid a la manifestació central.


  1. Representant de Girona pel Debat 26febrer a Casa de Cultura. “La esquerra davant de la consulta”.   Convoca Lluita internacionalista. S’ofereix la Mireia a anar de part de l’assemblea del PConstituent de Girona.  Ella condiciona la seva participació a que la postura del PConstituent quedi molt clara en la reunió del Grup Promotor del 15 de febrer.
  2. Celrà radio ens invita a participar.  Es una proposta oberta.  Carina i Cristina s’ofereixen a anar-hi.


 1. Votació proposta de Coordinadora del Procés Constituent.  Es llegeix la llista de persones que es proposen i s’acorda recolçar aquesta llista, encara que no coneixem a la majoria.  Es diposita la confiança de l’assemblea de Girona en la proposta que fa la coordinadora actual.  S’acorda que Florencio i Mireia vagin a la reunió del Grup Promotor (GP) del proper dia 15 de febrer i que portin el recolzament d’aquesta llista.


 1. Votació Resolució sobre la Consulta del 9N.
Es fa un llarg debat sobre aquest document.  Hi han dos postures diferents, que son recolzades per diferents assistents.  Una postura es que no cal fer un posicionament del PConstituent en relació a la Consulta i que cadascú voti el que vulgui.  Aquesta postura defensa que no necesariament s’ha de votar si a les dos qüestions per caminar cap als punts dels manifest.  A més a més, es diu que aquest posicionament pot restar adhesions al manifest.
La segona postura esta a favor del document tal com està i de votar si a les dos preguntes.  Les intervencions en aquest sentit defensen la transparencia de la postura, que aquest posicionament ha estat implícit des de el començament i que les intervencions de la Teresa i l’Arcadi han anat en aquest sentit.
Finalment hi ha una votació majoritaria en favor del document tal com està, i s’acorda que els dos representants votin a favor del document en el GP del 15F.


 1. Proposta de Pla de treball del PConstituent de Catalunya i altres documents del Grup Promotor
Donat que es molt tard es diu que aquest document es penjará en el Blog i si hi ha algun comentari que es faci per email.


 1. Qui anirà de representant a la reunió del Grup Promotor del 15 febrer. Acordat en el punt 4.


 1. Activitats del PConstituent de Girona.  Es parla de fer una propera xerrada sobre la Unió Europea, i es demanen propostes de ponent.  Florencio comenta que hauríem de planificar alguna acció/activitat concreta per fer algu més pràctic i no tant teòric com els debats i les xerrades.  Hi han respostes que plantegen el participar en les accions que se estan fent a Girona.


 1. Data propera assemblea.  Dimarts 4 de Març a les 19 hores a Can Ninetes o la Marfa.  Carina s’encarrega de demanar disponibilitat.


A les 21:30 es dona per acabada l’assemblea.

Els documents que es van tractar en aquesta assemblea es poden consultar a:
 o en la pàgina de documents (Docs del Grup Promotor/convocatoria GP 15febrer)

----------------------------------------------------------------------------------------
Acta 10ª Assemblea Procés Constituent Gironès.
Dia 15 de gener de 2014
Hora 19 hores
Lloc CC Ter. Can Sunyer, 46


Assistents unes 14 persones.


1.- Modera Florencio, pren acta Carina.

Abans d'entrar en el segon punt de l'ordre del dia en Florenci planteja dedicar una estona a comentar la situació política actual. En Ramon fa una breu presentació i a continuació fem una roda de comentaris. Resum: Estem en un moment complicat, poques possibilitats d'al·liats polítics, objectiu: democràcia sense partits i sense sindicats. Opinions vàries, anar fent, aguantar, esperar i seguir el camí, desconfiança general i necessitat de crear consciència. Es tracte de trencar model actual. Finalment en Florenci toca tres punts importants: talls de corrent electrica a Argentina per la pèrdua de recursos naturals (crisi energètica i econòmica), corrupció Real, i el tema de Burgos. Buscar un sistema sense “acumulació de poder” i amb més participació. Donem per acabat aquest petit debat.


2.- Informacions diverses:
 • XDS La Dolors informa dels temes tractats en la reunió de la Xarxa pels Drets Socials: Moció d'ICV i CUP relativa a la penalització a pisos buits de la banca, i diverses mobilitzacions previstes: 1 de març, Marxa de la Dignitat Girona-Salt, 22 de març, marxa a Madrid i el 4 d'abril, Fòrum Social Català a Girona, un dissabte de debats intensos. S'informarà a mesura que es vagin concretant les accions.
 • CCPC Referent a la Comissió de Continguts del PC, la Cristina comenta que ens aniran passant els documents  per tal de debatre'ls en les assembles territorials i sectorials.
 • La propera reunió del  Grup Promotor (GP). 25 de gener de 2014. Tenim proposta del Pla de treball aprovat per Assemblea General i es continuarà treballant en les campanyes que es van aprovar:
- Deute
- Democràcia participativa.
Continuar treballant amb la campanya ja en marxa de “Construïm la República Catalana del 99%”.
Es proposa que en Rafel i la Dolors, vagin en representació de l'Assemblea de Girona a la reunió del GP del dia 25 de gener.


3. Assemblea del PC Catalunya el 22D a Sabadell.

Dels documents que van quedar pendents en l'AG a debatre a les Assemblees Territorials (AT), acordem comentar i si s'escau aprovar, el referent a la

3.a. Resolució política i perspectives electorals.
En Ramon fa una breu exposició del document i llegeix el darrer paràgraf. Hi ha diferents torns de paraules i s'enceta un debat interessant referent a la “relació” entre ANC i PC. Un participant a l'Assemblea planteja de fer la següent pregunta a la reunió del GP:
S'ha fet o es pensa fer alguna declaració de recolzament mutu entre ANC i el PC?
Hi ha diverses intervencions i s'exposen diferents punts de vista. S'acorda traslladar la qüestió al GP. Finalment s'aprova el document

3.b. Sense comentaris s'aprova el document sobre la Declaració contra la llei de l'abortament.


4. Aprovació del document de Resolució sobre la Consulta del 9N 2014.

Deixem per la propera Assemblea la discussió i debat sobre aquest document.

5. Propostes pel proper debat/xerrada.

6. Properes activitats a Girona

En Rafael planteja una xerrada amb Agustí Bosch, tema: Llei electoral i democràcia participativa, es planteja pel dia 7 de febrer de 2014 i després de diverses propostes pel lloc i tipus de xerrada acordem que la Dolors serà la coordinadora d'aquesta activitat.

També es planteja una altra xerrada – col·loqui amb Xavier Díez, historiador. Pel dia 1 de febrer, sobre els Processos Constituents.  Serà a les 11 del mati i es proposa al CC de Sarria. Falta de confirmar. Aquest col.loqui tindrà un caràcter més informal que la xerrada del dia 7.


7. Data propera Assemblea
S'acorda convocar la propera Assemblea pel dia 11 de febrer de 2014 al Centre Cívic Pla de Palau.


A les 9.10 donem per acabada l'Assemblea.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Acta 9ª Assemblea Procés Constituent Gironès.

Dia 10 de desembre de 2013
Hora 19 hores
Lloc CC Onyar Est a VilarojaAssistents unes 12 persones.
1.- Modera Dolors, pren acta Ramon.
2.- Informacions diverses:
 • Josep informa de la Trobada d'Unitat Popular del 30D. Al matí s'hi van fer com 20 debats simultanis molt participatius i a la tarda 3 debats més amplis. Interessant. Preparen una altra trobada pel mes de març.
 • Les informacions s'interrompen perquè a l'Assemblea assisteixen 5 o 6 persones noves i cal explicar el que hem anat fent i en quin estat es troben els diferents debats.
 • Dolors informa de la reunió de la Xarxa pels Drets Socials de Girona, especialment de la situació de la PAH.
 • S'aparca la informació de la comissió de continguts del PC per l'absència justificada de Cristina, que és qui hi va anar.
 • Florenci informa de la reunió del Grup Promotor: Pel que fa a l'anàlisi de la situació política, s'hi va coincidir en que es preveu, si no hi som ja, en un període d'inestabilitat política on cal que incidim amb la nostra línia de reclamar el dret a decidir quelcom més la independència. Informa de les mobilitzacions que s'estan fent contra els pressupostos antisocials del 2014 i també de la proposta del sindicat andalús SOC-SAT d'una marxa sobre Madrid la propera primavera.3. Avaluació de la campanya de “Construïm la República Catalana del 99%) i activitats del 16N i 30N.
 • En tercer lloc es van valorar positivament les accions del 16N (assemblees simultànies) i 30N (accions descentralitzades). Pel que fa a possibles campanyes posteriors, cal rumiar-les bé, la qual cosa no es podia fer en aquella reunió. Hi ha un document d’avaluació de Girona a la pàgina de Activitats en marxa del Blog.4.- Proposta de debats mensuals.
 • Es debat sobre la possibilitat d'organitzar debats mensuals amb persones expertes en diferents temes, alternant amb les assemblees. Surt també el debat sobre si dissabtes al matí o entre setmana i s'evidencia que ja tenim comprovat que les persones assistents són diferents en uns horaris i els altres i que haurem d'anar alternant. De moment es queda en preveure una sessió d'aquest estil per a la segona quinzena del mes de gener convidant a l'historiador Xavier Diez, membre del Procés a una exposició sobre processos constituents.  Es proposa com a data el dia 25 de gener de 2014.5.- Al·legacions a les ponències de l'Assemblea General del 22:
 • Floren ens recorda les indicacions per assistir a l'Assemblea General del 22D. En concret, cal inscriure's per mig de l'Assemblea local. Rafael, que ha estat abans de començar l'assemblea però no s'hi ha pogut quedar, s'ha compromès a reservar autocar per si, entre nosaltres i la gent del Pla de l'Estany i potser la d'altres assemblees, anem unes 30 persones.
 • En relació al Reglament de     l'Assemblea, hi ha debat sobre si ha d'haver representativitat de les persones que hi assisteixen o si han d'actuar a nivell     individual. De moment s'accepta que a l'Assemblea cada persona parla per ella mateixa.
 • En relació a la proposta de Ramon     sobre Objectius pel proper 'curs', es coincideix en la segona part de l'escrit, en la necessitat que el PC acordi unes bases a tenir en     compte a l'hora d'anar al costat d'altres organitzacions o moviments, però no en el primer paràgraf introductori.
 • Es debat una proposta de Ferran, que no havia previst portar-la escrita. Es mostra crític amb el lema República 99% i es refereix a marcar objectius socials més     contundents. Com que el debat mostra que podria ser consensuada, quedem que la passarà per valorar si, abans de la data màxima, dia 18, hi estem d'acord o si la presenta a títol individual.
 • S'aprova la proposta de Florenci sobre la periodicitat de les reunions del Grup Promotor i altres.
 • Hi ha una altra proposta d'Elena     que la major part dels assistents no ha pogut veure. Per la seva     extensió i perquè ja ens fan fora del local, no la podem debatre.     Queda en l'aire què s'ha de fer al respecte.6. Propera Assemblea Girona.  S’acorda pel dia 15 de gener a les 19 hores.
7. Altres punts.
 • Finalment, Dolors informa d'una campanya de reclamacions individuals sobre la pèrdua il·legal del poder adquisitiu de les pensions de gent jubilada. Per a les persones interessades, es passa el següent enllaç però qui estigui en situació de reclamar, “abans del 30 de desembre”, que es posi en contacte amb ProcesConstituentGirona@gmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Acta 8ª Assemblea Procés Constituent Girona
 

Lloc: Centre Cívic Barri Vell de Girona Dia: 5 de Novembre 2013 Hora: 19h
Vam assistir unes 30 persones aproximadament.
Aixeca acta: Teia Càliz Moderador: Ramon 

Temes tractats:

1.  Continguts de l’Assemblea de Girona del dia 16 de Novembre  
La Núria fa la proposta organitzativa i de temes que caldrà treballar a la Jornada del dia 16 (s'adjunta al final de l'acta el document de la Núria amb la descripció de cada punt).

La Núria destaca la importància de tenir clar l’objectiu d’aquesta Assemblea en què es proposa discutir de forma assembleària què és el Procés Constituent i la necessitat de que aquest es faci realitat. Comenta que van fer una formació a Barcelona en què Gerardo Pisarello va explicar un cas similar a l’Equador i que també es van fer unes dinàmiques tipus rol playing per tal d’aprendre les fórmules comunicatives més adequades per a fer difusió del PC1 i convèncer aquelles persones dubtoses o reticents.

Es comenta que aquestes dinàmiques són molt interessants i que les persones que les van realitzar a Barcelona es van oferir per fer-les a Girona. Es discuteix si es podrien realitzar a la Jornada del dia 16 però al final es desestima fer-ho per a l’excés de temps que pot suposar aquest tipus de dinàmiques. No obstant, es reserva la possibilitat de fer-ho més endavant ja que es considera que és molt interessant. També la Mireia fa l’aportació que per a realitzar aquest tipus de sessions hi hagi dinamitzadors que facilitin tot el procés (petits grups, posta en comú, intercanvis, debat...).

També es discuteix sobre la necessitat de mantenir o eliminar la “miniformació” a la Jornada però finalment sembla que es mantindrà l’explicació de les dues noies (Nuri i Cristina) que van anar la formació a Barcelona.

Es demana col·laboració i ajuda en l’organització de la Jornada i s’adhereixen unes 4 persones més que concreten trobar-se el dia 11 a les 19h al CC. Del Barri Vell.

2. Difusió de la Jornada Nacional d’Assemblees Simultànies:
Es comenta que cal aprofitar els diaris, cartells i còpies dels manifestos per fer difusió de l’Assemblea del dia 16 de Novembre. Es concreta finalment que es prepararan unes etiquetes adhesives (especificant el dia, lloc i la web del PC de Girona) a cada un d’aquests mitjans de difusió per tal d’arribar al màxim de persones. Caldrà espavilar-se a repartir ja que queden molt pocs dies!2

Hi ha la proposta d’enganxar l’etiqueta de forma vertical en un lateral per evitar tapar els continguts i imatge general de cada mitjà de difusió.

En Rafael proposa fer el repartiment d’etiquetes adhesives des del Centre Cívic St. Narcís (el trobareu a una taula de fora) el proper dijous 7 de Novembre de 16h a 19h. Si us plau, demana que la gent hi vagi en aquest horari ja que sinó creem molèsties a les persones que hi treballen.

També en Florencio comenta que penjarà el model de l’etiqueta per si algú se les vol imprimir i enganxar directament des de casa.

Es dedica un temps a concretar les 24 poblacions de les comarques de Gironines i les persones que faran el repartiment en cadascuna d’aquestes (la Cristina pren nota).

Pel que fa a la difusió amb els cartells grans es comenta que són massa grans i que tindrem problemes per enganxar-los en comerços o al carrer... (cal tenir-ho en compte per altres ocasions) i per tant es desestima utilitzar els cartells per a la difusió de la Jornada.

No obstant també podem utilitzar els petits Manifestos impresos per en Ramon amb els 10 punts per a augmentar la difusió de la Jornada.

Lloc de la Jornada:

Es proposen diferents espais els quals caldrà consultar si hi ha disponibilitat d’aquest dia en concret i per a tot el dia:
Centre Cívic Barri Vell es descarta ja que els espais disponibles són tots molt limitats en quan a aforament.
Al Centre Cívic Pla de Palau sembla que té espais grans i que hi ha possibilitat d’utilització de dia sencer.
Espai la Marfà
En Josep s’ofereix per a fer les consultes pertinents i després informar en Florencio per tal que ho pugui posar a l’etiqueta adhesiva. No obstant, si al final no es pot saber el lloc decidim fer les etiquetes iguals i referenciar el blog com a espai informatiu de l’acte (horaris, continguts, espais, dinar on cadascú es porta el seu menjar o es comparteix...)

Participació d’altres comarques a la Jornada de Girona:

Es comenta la possibilitat que localitats com Banyoles o la Bisbal puguin formar part de l’Assemblea de Girona pel fet que són poquets i potser quedaria una mica pobre. Es discuteix sobre aquest tema i es conclou que el que és interessant és aplegar al màxim de gent i que cadascú en la seva població faciliti la participació dels seus ciutadans. Centralitzar les poblacions a Girona implicaria perdre el sentit genèric de “Assembles locals simultànies” i que el que hem de pretendre és aconseguir el màxim de gent en cada població. També es comenta que justament ser poca gent també facilita que tothom pugui parlar i donar la seva opinió... cosa que es complicaria si la participació és molt alta.

No obstant, si finalment aquestes dues poblacions preveuen poc aforament en Rafael els proposaria que vinguessin a Girona. També es comenta la possibilitat d’unir ambdues.

En aquest moment també es desestima la possibilitat de fer inscripció prèvia per tal de preveure l’aforament ja que això impediria l’objectiu d’aconseguir aplegar el màxim de gent possible. Això significa que cal buscar un espai suficientment gran i preparat pel que pugui passar!...


3. Altres informacions:

En Ramon informa que hi ha previstes unes mobilitzacions socials pel tema dels pressupostos de la Generalitat. Explica que hi ha un suport ampli a aquestes mobilitzacions i que hi ha previstes dues dates: el 24/11/13 una gran manifestació i el 4/12/13 una jornada de lluita general.

També s’informa que el proper dissabte 9/11/13 hi ha una trobada del Grup Promotor del PC a Barcelona de 17h a 20h i es necessita algun representant de Girona. S’ofereix la Carina i en Jean Pier per anar-hi.

S’informa també que el proper 30 de Novembre hi haurà un acte reivindicatiu a la Jonquera pel tema del tràfic de dones. Esta convocat pel Moviment de Dones i altres associacions.

Es suggereix fer un calendari al Blog de Girona però s’informa que n’hi ha un de creat general compartit (i no només del PC) per totes les actuacions reivindicatives i socials per tal d’evitar solapaments, centralitzar la informació en una de sola i arribar a tothom.


4. Inici de petits Grups de debat i Treball sobre els punts del Manifest

Es formen 4 grups de debat en torn als següents punts. Els temes tractats a cada grup s'aniran afegint a aquest acta.

GRUP 1: ECONOMIA : PUNT 1 i 2 del manifest
GRUP 2: DRETS DE GÉNERE, I DE CIUTADANIA: PUNTS 3-6-8-10
GRUP 3: MEDI AMBIENT, ENERGIA, ALIMENTACIÓ PUNT 7
GRUP 4: SERVEIS PÚBLICS I DRETS SOCIALS: PUNTS 4-5-9

En la pàgina d'actes del Blog s'afegiran al acta els documents esmentats.

1 D’ara endavant PC: Procés Constituent
2 Aquest mateix dissabte s’aprofitarà la parada de la Devesa per informar-ne també.

*************************************
Documents adjunts:

Horari provisional de la Jornada Simultània d'Assemblees del Procés Constituent del 
16 N
10 del matí,   Presentació
1/4 d'11,        Mini-formació: Processos constituents
 • Presentació (25")
 • Preguntes (25")
1/4 de 12,      Cafè
3/4 de 12,      Debat Un Procés Constituent per a construir la República Catalana del 99%
1 del migdia,  Mini-formació: Fem adhesions: muntar parada i altres

2 h,               Dinar compartit (de "traje" o entrepans, depèn d'on es faci i si som molts es podria mirar preus d'una paella)

3 de la tarda,  Funcionament assemblees


Acta de la reunió de treball del Grup 3- Procés Constituent Girona

Mediambient, Energia i Alimentació.

5-11-2013, de 21h a 22h
Centre Cívic Barri Vell de Girona

Assistents: Josep V, Fernando, Gloria, Ricard, Jean Pierre, Lucia, Sergi, Mª Àngels, Josep R, Florencio, Helena, Gemma.

El Grup 3 treballa sobre el punt 7 del manifest: Reconversió ecològica de l’economia, expropiació i socialització de les empreses energètiques i sobirania alimentaria.

Desenvolupament de la sessió:

Es fa una ronda per saber les motivacions que tenim al respecte d’aquest punt:
Josep V: remarca la importància dels subministres (energia, aigua, alimentació...) i mostra el seu interès per el comerç de proximitat
Fernando i Gloria ho subscriuen
Ricard: preocupació per diferents aspectes, entre ells l’ús de transgènics i els monopolis associats, el problema de les farmacèutiques i el problema del deute.
Jean Pierre subscriu el que ha dit en Josep V, aporta la seva visió com a nutrinauta (participant en una experiència de monitoratge d’alimentació i salut a nivell europeu)
Lucia: preocupació per els oligopolis energètics, involucrada en la MAT, que apunta a la instauració d’un model energètic que serà difícil de canviar.
Sergi; també involucrat amb la MAT i agricultor. Interessant en un canvi de model energètic.
Mª Àngels: subscriu bona part del que s’ha dit, parla del poder de la població per a fer un canvi, incloent les coses que podem anar canviant individualment.
Josep R: interès en el fet de poder lligar economia amb medi ambient. Senyala que els recursos naturals no han de ser tractats com mercaderies. L’hi preocupa que la funció del grup es pugui solapar amb grups que ja funcionen com la MAT, xarxa energètica, aigua és vida...
Florencio: parla de que els recursos son finits i que els privilegiats acaparen els recursos, per tant proposa canviar de model. Per fer això es necessita molta gent. Creu que s’haurien de conèixer be els fonaments per fer bons plantejaments.
Helena: preocupada per la qüestió de l’aigua. Creu que és important entendre i aprendre.
Gemma: importància d’informar-se i contrastar la informació, col·laborar amb els altres grups que estant treballant al respecte per fer accessible aquesta informació.

Un cop expressades les principals motivacions s’inicia el debat, encarat principalment a veure com pot progressar el treball del grup i com incidir en el canvi de model:

Josep V: seria bo buscar sinergies amb els grups (ex MAT) però sense renunciar a treballar-ho nosaltres
Florencio: ens cal informar-nos de les coses bàsiques, no ho podem delegar tot a experts
Fernando: el moviment engloba a gent amb opinions molt diverses i això pot ser enriquidor. Planteja si també poden tenir afinitat per al moviment persones de pensament capitalista. Alguns dels assistents ho posen en dubte, per la naturalesa del manifest.
Ricard: parla de la possibilitat d’utilitzar altres fonts d’energia. També parla del deute.
Josep R. Senyala els perjudicis que ha ocasionat l’economia al medi ambient.

Josep V Creu que hem de seguir 2 línies de treball:
 • Difusió: sembrar llavors que germinin a llarg temps
 • Endegar el Procés Constituent com a una alternativa viable d’aquí a 2 anys
Fernando: creu que una forma d’actuar és estar en els moviments, sense haver de convèncer a ningú.

Mª Àngels: planteja que si no estem d’acord, quines petites coses podríem canviar.
Ricard: fa una sèrie de propostes al respecte:
 • comprar aliments ecològics i de proximitat
 • no pagar amb targeta, utilitzar la banca ètica
 • no comprar a multinacionals
Josep V: suggereix les frases: pensa globalment i actua localment, actua ara i aquí pensant en el futur.
Josep R: proposa mirar la web de l’Ateneu Naturalista, ens passarà un link.

Florencio: fa propostes de dinàmica de grup:

Es plateja proposar de cares al 30 de Novembre (jornada reivindicativa) alguna acció des del grup.

Es planteja crear algun flux de comunicació amb la sectorial Economia-Energia-Medi Ambient del PC, tan per poder conèixer el que estant treballat i poder accedir a fonts d’informació, com per comunicar les nostres aportacions.
Igualment es plateja crear aquests tipus de flux de comunicació amb els grups que ja treballen sectorialment en aspectes relacionats (MAT, , xarxa energètica, aigua és vida...)

El dia 9 de Novembre hi ha una reunió sectorial Economia-Energia-Medi Ambient del PC. Alguns dels assistents potser hi podran anar i en properes sessions ens en informaran. 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acta 7ª Assemblea Procés Constituent Girona

Lloc: Antic local social de “La Caixa”
c.Grober cantonada c. Sèquia.
Dia: 15 d'octubre de 2013
Hora: 19h.

Vam assistir unes 30 persones aproximadament.

Primer ens vam presentar ja que havien assistir gent nova o que només van venir a la primera assemblea que es va fer a St. Narcís.

Aixeca Acta: Cristina
Moderadora: Dolors

Primer de tot ens comenten que els ha costat trobar aquesta convocatòria per Internet a la qual cosa els hem aconsellat que es donin d'alta al procés constituent de Girona.

Florenci informa que ja es pot accedir directament des de la pàgina central del PC de Catalunya, ja que s'ha fet enllaços per localitats, per accedir més fàcilment.

Per ordre de rellevància i/o de temps invertit en el debat, es van tractar els següents temes:

1.- Avaluació de l'acte en Girona de la presentació del PC amb la Teresa Forcades:
No es va parlar gaire de l'organització però pels que van formar part de la mateixa tot va anar bé, i van tenir molta col·laboració d'altres localitats com Ramon Soto de Blanes, i del Pla de l'Estany, que ens van ajudar des de primera hora de la tarda.
I per tot això volem donar les gràcies a tots els que han col·laborat per que tot sortís quasi perfecte, entorn immillorable, recollida de cadires, col·locació de les mateixes, els tècnics del só, i els participants junt amb la Marta Afuera de la PAH i la Teresa Forcades, molt bé.

Vam assistir unes 850 persones, això de les dades és difícil de quantificar aproximadament hi ha que parla de 1000 persones; molt bé una o altre dada.

En vam vendre forces samarretes, llibres i es van recollir forces donatius.

Referent a l'acte en sí, l'únic punt negatiu va ser la falta de il·luminació, contàvem que encendrien les llums dels focus de la vora del riu, i no ho van fer.

I es comenta que els mitjans de comunicació sembla no tenir gaire interès en aquest tema, de moment...
I haurien de intentar contactar amb la premsa com el Punt i/o Diari de Girona, per que es publiqués en la secció de l'agenda les convocatòries que anem fent.


2.- Avaluació de l'acte public a Barcelona 13O:

Va agradar l'experiència; i petites dubtes que podien tenir els van quedar resoltes i van entendre aquest PC com:

-Què per aconseguir aquest repte es necessari la independència.
-Què seient un país petit ens ajudarà molt millor a organitzar-nos per poder fer realitat els 10 punts del manifest i es podrà començar de zero.
-Es comenta que en l'acte no es van veure quasi senyeres estelades, la qual cosa va estranyar una mica, però bé, per el que demostra que volem alguna cosa més que la simple independència.

Es valora molt positivament l'iniciativa de contractar un autocar per anir-hi.

Hi ha un petit debat sobre el lema de la Campanya que parla de “la República Catalana”. Hi han varies intervencions sobre si es posa massa pes en el tema de la independència o no. Al final sembla que es un tema del que cal parlar amb més temps.


3.- Presentació de la nova campanya: “Construïm la Republica Catalana del 99%” Què és i per què volem un Proces Constituent?:

a) 26 d'octubre a Barcelona. Jornada de formació de dinamitzadors: assistència d'1 o 2 persones de cada assemblea per tal que es capaciti una persona per a introduir el tema. Coordinada per la Comissió de Continguts. Hi ha limitació de places per la capacitat de l'auditori.

En el PC de Girona s'obrirà un lloc per poder-se inscriure el que vulgui assistir. S'ofereixen en un principi la Núria i la Cristina.

Per poder treballar la següent fase de la campanya i poder explicar els que han baixat a BCN com s'han de treballar aquestes jornades es proposa convocar una assemblea general el pròxim dia 5 de novembre a les 19h. (lloc pendent de decidir, es passarà amb temps la ubicació).

b) 16 Novembre. Jornada simultània d'assemblees: totes les assemblees locals del PC el mateix dia i hora faran un debat monogràfic de què és el Proces Constituent i per què és necessari.
Difusió a web, xarxes socials, etc.

c) 30 Novembre. Jornada simultània d'accions descentralitzades:
* Objectiu: que cada assemblea local i sectorial faci una petita acció directa no violenta d'una temàtica relacionada amb el Procés Constituent/Destituents i que es cobreixin els principals temes del manifest: deute, sanitat, educació, dret al propi cos, etc.
* Possibles accions:
-Concentració i amb pancarta a la porta d'oficines bancàries.
-El mateix a la porta dels CAPS i hospitals i escoles contra les retallades.
-Mini-cadenes per encerclar algun indret.
-Performances relacionades amb corrupció, retallades
-Fer pancartes de mà i distribució d'octavetes, diaris...

En el foro de Google Groups (PconstituentGi) hi ha un tema: Propostes d'acció 30N - Campanya "Construim la Republica Catalana del 99%" amb un link al document de propostes. Es demana que s'apuntin totes les propostes que s'ens ocurreixin. Ja ens han fet arribar un par de propostes força originals.

De moment ja tenim aquestes dos propostes, tenim de màxim al dia 5/11 per proposar accions.
És per aixó important fer-nos conèixer i que es sàpique on trobar-nos per unir pensaments, idees i força il·lusions per tirar endavant tot aques procés que no és gens fàcil.

Un document del PCBarcelona explicant aquesta campanya es pot consultar a al foro de Google Groups del PCGirona : Googlegroups/PconstituentGi


4.- Propostes dels Grups de Treball a Girona:
Amb la finalitat d'aprofundir en els continguts del Procés Constituent i saber que pensem cadascu de nosaltres es decideix fer uns grups de debat que es posaran en marxa en la reunió del dia 5 de Novembre.

Els grups que es crearan son ( amb les persones de referencia indicades):

GRUP 1: ECONOMIA : PUNT 1 i 2 (Ferran)
GRUP 2: DRETS POLÍTICS DE GÉNERE I DE CIUTADANIA: PUNTS 3-6-8-10 (Núria - Carina)
GRUP 3: MEDI AMBIENT I ENERGIA: PUNT 7 (Glória - Florencio)
GRUP 4: SERVEIS PÚBLICS I DRETS SOCIALS: PUNTS 4-5-9 (Ramon-Marta-Dolors-Roger)

Es penjarà a la web una graella per que cadascú s'apunti al tema que més l'interessi d'entrada.


5.- Estat de comptes:

Caixa:
Venda samarretes                                365,00 euros
Donatius                                             868,83 “
Total......                                         1.233,83 euros
Pagaments :
Factura Logo Girona (cartells)               163,35 euros
Teresa Forcades (desplaçament)            50,00
Teresa Forcades (autopista)7,45 “
Liquidat a Bcn les samarretes               365,00 “
Total . . . . . .                                      585,80 euros
Disponible en efectiu . . . . .                 648,03 euros


Amb els donatius es mirarà de fer les polseres, xapes, cartells de les nostres assemblees, així com les pancartes que facin falta per donar-nos a conèixer, les despeses que hi hagin de desplaçaments a BCN que s'hagin de fer expressament per l'acte, etc. sempre amb els seus justificants.
I es proposa posar una taula el dia 26 d'octubre a la Devesa per donar-nos a conèixer i informar a la gent de qui som i què volem, i aprofitar per vendre algunes polseres, xapes, i posar una capsa per recollir donatius per l'assemblea.
Per apuntar-se per aquesta tasca de la mateixa forma entrar en la web del PCGirona, i trobareu on fer-lo. De moment Dolors ja s'ha apuntat.

Rafael es preocuparà de posar-se en contacte amb BCN per que ens faciliten per aquesta data algunes d'aquestes coses, així com el manifest “bonsai” que donàven en BCN.
Gloria Lomas? S'ofereix a recollir o portar a BCN el que faci falta, ja que ella baixa molt sovint.


6.- Dolors comenta la posibilitat de participar en les Jornades que es faran a Girona del FSCAT (FÓRUM SOCIAL CATALÀ) el dia ès el 5 d'abril 2014.

El FSCAT va nèixer el 2001 , i ès una clara oposició a un sistema que es pot anomenar pensament únic, i que avui és un factor indestriable de l'actual crisi que vivim. En les jornades hi participen grups i col·lectius per compartir i crear xarxes per compendre les causes i conseqüencies de la crisi i construir alternatives sostenibles.
Si pot participar fent alguna conferència-coloqui o bé tallers ( una possibilitat seria crear grups de treball per debatre algún punt del manifest . . .)

Queda pendent de tornar a parlar-ne en próximes assemblees.


7 .- Recolzament a l'edifici de Salt de la PAH.
És molt tard i és decideix donar per finalitzada l'Assemblea i anar el que li vagi bé a recolzar a la gent que des de les 15h estàn fent pinya per evitar que demà es pugui portar a terme el desalotjament del mencionat edifici.Les dates de les pròximes convocatòries són les següents:
* 5 de novembre a les 19h per: (Fernando buscarà un lloc)
- preparar l'assemblea del dia 16 de novembre (1/2 hora máxim)
- posada en marxa dels grups de debat
* 16 Novembre Jornada Simultània d'assemblees.
* 30 Novembre Jornada Simultània d'accions descentralitzades.

Reunions de coordinació a Barna:
* 9 de novembre de 17 a 20h Reunió Grup Promotor (cal 1,2 persones de Girona)
* 6 de desembre de 17 a 20h Reunió Grup Promotor (cal 1,2 persones de Girona)
* 22 desembre: Assemblea General del Procés Constituent de Catalunya (port anar tothom)

Donant per finalitzada l'assemblea.


----------------------------------------------------------------------------
Acta 6ª Assemblea Procés Constituent Girona

17 de setembre de 2013, a les 19h.

L’Assemblea estava convocada al Centre Cívic de St.Narcís (als arcs, 1ªplanta) on ens van reunir unes 25 persones.

Aixeca acta: Cristina
Moderadora: Anna

Per ordre de rellevància i/o de temps invertit en el debat, es van tractar  els següents temes:

1.- Informació de les comissions de treball:
 • logistica: cadena Trueta: va anar molt bé es van superar les espectatives de assistència.
 • comunicació: referent a les tasques de manteniment del blog, (+/-) funciona; referent a facebook i twiter no ha sortit cap persona per fer-se càrrec, es proposarà de nou a la pròxima assemblea.
 • acció: el que fa referència als punts del manifest, una vegada ja celebrada l’acta de la Teresa, ja per la proxima assemblea posarem fil a l’ agulla per començar a avançar al respecte.

2.- Parada a la jornada del Comerç Just que organitza la Mesa d’Entitats de Girona el dissabte 21 a la tarda a partir de les 15h. a la plaça Indepedencia:
2 ó 3 persones: Rafael, Cristina, a primera hora. Ferran, Anna, Fernando...
Vendre samarretes. Adhesions. Donar triptics. Fer difusió de l’acte previst el 24 de setembre.

3.- Organització de l’acte de presentació del PC amb la Teresa Forcades :

-tasques: recordem que la gent s’apunti a la llista en la graella que esta penjada al blog. (és molt important):

Tema cadires: es fa càrrec Rafael amb la furgoneta de l’ajuntament d’anar a buscar-les (a les 13 hores) amb dos o tres persones més, i a partir de les cinc de la tarda es colocaran.

Relació amb la premsa: Rafael i Eva

Intervindran a l'acte:
Representació del Proces Constituent de Girona: Ramon Soto
Representació del moviments socials de Girona (XDS): Sebastian Parra (pendent de confirmar)

Comissió de comunicació: Comunicat de Premsa, entrevistes  a la Teresa, resum de l’acte: Anna, Oriol i Eva

Cartells: no va ser possible tenir-los avui, però el dijous 19 a partir de les 16h. en el Centre Cívic de St.  Narcís es podran recollir; estarà Rafael i si no al Bar del Centre.

Distribució: s’acorda que entre els que estem repartir-los per anar penjar-los per  els centres cívics i comerços que ens deixin, també mirar de treure copies reduïdes del cartell, mida quartilla per poder deixar en els taulers del comerços.

Sta. Narcis: Rafael i Cristina
St. Julià Ramis, Sarrià i Pedret: Nuria
Barri Vell: Fernando
Palau  /  Lluis Pericot:  Anna
Sta. Eugènia:  Miquel
St. Daniel: Dolors
Universitat Montilivi: Florenci
Bescanó: Llorenç
Salt: Eva


Es proposa que es preparin un parell o tres capses amb un cartell on posi les despeses totals de tot el que ha costat organitzar la presentació del procés constituent a Girona, per que la gent pugui col·laborar amb la voluntat - Dolors

Es proposa que s’enviïn emails als contactes amb el cartell.

Pancartes: Florenci, Dolors, Llorenç i Cristina.

4.- Gastos: fins la data s’han venut 32 samarretes de quasi 200 que ens han deixat en depòsit; de donatius: 45.50euros; i els cartells pugen un import d’uns 150/160 euros.

Data propera assemblea: Lloc: CENTRE CÍVIC BARRI VELL MERCADAL C. Cort Reial 7 17004 - GIRONA   per el 15 d’octubre a les 19h.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Acta 5ªAssemblea Procés Constituent Girona el dia 5 de setembre de 2013


L'Assemblea estava convocada a  la Marfà, on ens vam reunir unes 26 persones.
Per ordre de rellevància i/o de temps invertit en el debat, es van tractar els següents temes:
1.- Acte amb Teresa Forcades 24 de setembre: D'acord amb la primera reunió mantinguda amb l'Ajuntament de Girona, l'acte es farà, si el temps acompanya, a l'aire lliure, rere el Pavelló de Fontajau (a les Ribes del Ter). Si plogués, tenim a la nostra disposició l'interior del Pavelló.

El mateix dia de l'acte es necessita molta infraestructura humana:
Es calculen que seran necessàries unes 40 persones
L' Oriol apunta els noms i els mails de les persones responsables i que s' han ofert voluntàries per les diferents tasques per poder contactar
a - Gent per recollir i retornar les cadires. . Per recollir s'hi ha d'anar en el moment que l'Ajuntament ho digui, que podria ser al matí o a la tarda. El retorn, aniria més bé fer-lo acabat l'acte. Tant en un cas com en l'altre, es calculen 2 viatges en furgoneta. 
L' Ajuntament pot aportar 300 cadires. Es calcula que en faran falta unes 200 més.
Es proposa comunicar a la gent que preveu assistir a l''acte que es porti la pròpia cadira per així tenir-ne suficients.

b - Un grup d'unes 10 persones de "servei d'ordre", per informar als assistents, de on estan els lavabos, a on es poden adherir al PC, etc, mentre es desenvolupa l'acte.
c - Altres 8/10 persones per estar a les taules que es posaran per informar / distribuir informació, recollir adhesions en paper, samarretes...

d- Es convoca el dia 24 a les 17h als voluntaris  del Pla de l' Estany i la resta d' Assambles davant del Pavelló de Fontajau que vulguin col.laborar amb la organització de l' acte.

e.- Hi ha 2 voluntaris que s' encarregaran de muntar l' equip de so, i video per enregistrar l' acte.

f-Pel que fa a les intervencions, n'hi hauria dues de senzilles prèvies a la de la Teresa. Una en representació de la nostra Assemblea  i una en representació de la Xarxa de Drets Socials que triaria la pròpia xarxa. 
A més, cal una persona que presenti l'acte i cada una de les intervencions.
g-Pel que fa a la propaganda de l'acte, es farà un cartell,l' Eva comenta que no s' ha pogut posar en contacte amb ningú de Barcelona que li faciliti qui li pot passar un cartell model per poder tenir el cartell enllestit amb la rapidesa que es necessita  , també es proposa convocar una roda de premsa pel dia 19 S.
La Marta proporciona el mail de JM Antentas per poder desencallar el tema. 


2.- El PC Girona s'adhereix a Encerclem el Trueta,i a la Xarxa de Drets Socials de Girona i al manifest a favor de la PAH: http://xdsgirona.blogspot.com.es/ 
Es proposa que qui vulgui del PC per la diada de l' 11 de setembre a la manifestació convocada a #encerclemeltrueta vagi de vermelll o amb la samarreta del PC.

3.- S' anomena Dolors Serra com a tesorera del PC Girona.
4.- Samarretes Procés Constituent. Rafael ha portat 50 samarretes de mostra, son nomes de talla d'home.
El preu acordat PVP de venta de cada samarreta serà de 5 euros (el mateix preu que es venen desde BCN + la voluntat (explicant a qui en compri que els 5 euros és preu de cost)
S'acorda demanar 200 samarretes més de diferents talles ( en total en tindrem 250) per tennir-les l' acte del 24 de setembre.


5.- Comunicació interna. Josep comenta  que encara no està solucionat amb Barcelona el tema de com poder convocar descentralitzadament a totes les persones adherides i com compartir les adhesions centralitzades amb les descentralitzades.
6.- Es decideix fer una convocatòria d'Assemblea de la Comissió de Comunicacio pel dia 12 setembre a les 19h.

7.-La Núria proposa que es publiqui al blog una proposta per treballr els 10 punts del PC amb 10 sessions.

Acta Assemblea Procés Constituent Gironès 13 d'Agost de 2013

L'Assemblea estava convocada a l'aire lliure, entre Can Ninetes i la Marfà, però plovia i finalment ens van deixar entrar a Can Ninetes on ens vam reunir unes 10 persones.
Per ordre de rellevància i/o de temps invertit en el debat, es van tractar els següents temes:
1.- Acte amb Teresa Forcades 24 de setembre: D'acord amb la primera reunió mantinguda amb l'Ajuntament de Girona, l'acte es farà, si el temps acompanya, a l'aire lliure, rere el Pavelló de Fontajau. Si plogués, tenim a la nostra disposició l'interior del Pavelló.

El mateix dia de l'acte es necessita molta infraestructura humana:
a - Gent per recollir i retornar les cadires. Evidentment, no cal que siguin les mateixes. Per recollir s'hi ha d'anar en el moment que l'Ajuntament ho digui, que podria ser al matí o a la tarda. El retorn, aniria més bé fer-lo acabat l'acte. Tant en un cas com en l'altre, es calculen 2 viatges en furgoneta. En principi, si no "surt" cap altra, la que deixa l'Ajuntament.
b - Un grup d'unes 10 persones de "servei d'ordre", per estar a l'aguait mentre es desenvolupa l'acte.
c - Altres 10 persones per estar a les taules que es posaran per informar / distribuir informació, recollir adhesions en paper, ...
Pel que fa a la propaganda de l'acte, es farà un cartell i octaveta i, si és possible, un butlletí de la Xarxa de Drets Socials on se'n parlaria més extensament. No cal dir que cal la participació de tothom per propagar l'acte.
Pel que fa a les intervencions, n'hi hauria dues de senzilles prèvies a la de la Teresa. Una en representació de la nostra Assemblea que hauríem de triar en la propera assemblea prevista pel dia 5 de setembre i una en representació de la Xarxa de Drets Socials que triaria la pròpia xarxa. A més, cal una persona que presenti l'acte i cada una de les intervencions.
2.- Adhesions a Encerclem el Trueta, a la Xarxa de Drets Socials de Girona i al manifest a favor de la PAH  http://xdsgirona.blogspot.com.es/ També ho hem d'acabar de decidir a la propera assemblea, ni que es presenten com a fets lògics. Les inscripcions a Encerclem el Trueta ja es poden anar fent.
3.- Samarretes Procés Constituent. Rafael queda encarregat de parlar amb la persona responsable de Barcelona i d'organitzar que tinguem quant abans millor entre 100 i 200.
4.- Comunicació interna. Josep planteja les dificultats per posar-se d'acord amb Barcelona sobre com poder convocar descentralitzadament a totes les persones adherides i com compartir les adhesions centralitzades amb les descentralitzades. Es decideix que un grup de tres persones faci un nou intent per resoldre el problema.
5.- El dia 14 de Setembre hi ha una arrossada popular organitzada per "Escudella Solidaria" dins de les festes de Santa Eugènia. Es parla de potenciar l'esdeveniment i acudir a l'acte, per donar suport i fer propaganda de l'acte de la Teresa Forcades del dia 24.

Es decideix fer una convocatòria d'Assemblea mitjançant els correus electrònics pel proper 5 de setembre a les 7 a l'espai Marfà.

--------------------------------------------------


Acta 3a assemblea Procés Constituent Girona

30/07/2013, Plaça de l’Assumpció

Assisteixen 23 persones


 1. Aprovació de l’ordre del dia

 1. Moderador de l’assemblea


 1. Persona que pren l’acta


 1. Preparació de l’acte del 24 de setembre, presentació del Procés Constituent a Girona amb la Teresa Forcades (aquest punt, per la seva complexitat, el deixem per més endavant)


 1. Informació de la Comissió de Comunicació, repartiment de tasques

 • es comenta la reunió sectorial de sanitat a Barcelona, que hi hagut molta assistència, es van fer grups temàtics i es va obrir la possibilitat de fer-ne de territorials
 • al Pla de l’Estany l’assemblea ja porta dues reunions i s’afegeixen a la presentació del 24 de setembre (de moment compten amb una Comissió d’Extensió i una de Comunicació)

 • es comenta la reunió de la Xarxa pels Drets Socials de Girona (formada per diferents entitats, plataformes socials i partits polítics, molt transversal), s’ha fet una petició de suport a l’acte del dia 24, a la qual s’ha respost afirmativament, i es demana per part de la Xarxa que el PC Girona s’adhereixi i participi en les activitats de la Xarxa (a partir del setembre editaran un butlletí)

 • es comenta que el bloc de la PAH de Salt està pendent d’una notificació de desallotjament per part del jutjat, també es recomana passar per les assemblees que la PAH fa a la Marfà cada divendres a les 19h per copsar com està el panorama

 • la infraestructura de Comunicació consta de: el blog, el Facebook, el compte de Twitter i els grups de correu (intern i extern)

 • s’insisteix en que és molt important fer difusió a través de les xarxes socials

 • falta repartir les tasques de manera més concreta

 • la Comissió de Logística s’encarregarà de la comunicació i coordinació amb Barcelona i els altres grups territorials (cal crear un grup de correu de Logística)

 • crear el mailing del PC Girona a través d’inscripció per part de la gent al formulari del blog


4 bis. Preparació de l’acte del 24 de setembre, presentació del Procés Constituent a Girona amb la Teresa Forcades

 • format: en la presentació pública hi hauria de parlar la Teresa Forcades, algú del PC Girona i algú en representació de la Xarxa pels Drets Socials a Girona en suport a l’acte
 • el PC Girona com a aglutinador de persones i la Xarxa com a aglutinadora d’entitats (el lligam retrolaimenta les dues dinàmiques)

 • cal fer un vídeo de la presentació i un streaming en directe de l’acte (algú de la PAH de Blanes, pel que sembla, s’hi ha ofert)

 • possibilitat de fer una presentació el mateix dia a la UdG amb la Forcades i l’Arcadi Oliveres (es discuteixen els pros i els contres de fer-ho el mateix dia)

 • es pot fer servir el formulari que tenen al blog les/els del PC Girona al seu blog per a recollir firmes

 • és molt important fer molta difusió de l’acte del 24, boca orella etc, cal dir que aglutinar massa crítica és un procés que normalment porta el seu temps però que per aquesta mateixa raó és important organitzar actes i participar en diferents activitats

 • el dia 24, a part de fer la presentació pública, cal que quedi clar que les coses s’estan movent i donar resposta a les inquietuds de la gent: es concretaran accions i/o reunions de treball amb dia, hora i lloc per a què la gent pugui trobar el seu lloc segons el seu interès

 • també estaria bé deixar espai a d’altres entitats (el cas de la PAH és molt emblemàtic) per a què ens expliquin la seva experiència i coneixements en el camp en el que treballen

 • caldrà fer una roda de premsa prèvia a l’acte

 • (cal concretar qui vol formar part de la Comissió d’Acció i que les accions que s’organitzin siguin proporcionals a les possibilitats reals)

 • ja s’ha comunicat a l’ajuntament de Girona que es farà l’acte i s’ha fet una petició d’espai, ara cal que se’ns citi per a fer una reunió, opcions: a Fontajau, a Palau, i sinó en un espai obert o plaça

 • es faran cartells amb el logo del PC
 • es necessitarà gent per muntar el tema infraestructura: cadires, equip de so, servei d’ordre etc

 • cal lligar la cadena humana de l’onze de setembre amb el dia 24: la Xarxa convoca a la gent per a fer una cadena humana envoltant el Trueta (la cadena de l’ANC passa per allà, de manera que podem fer un link), s’aprova per unanimitat adherir-nos a la convocatòria!

 • caldria fer octavetes explicant què és el PC per repartir-les aquell dia, també un document en el que s’expliqui el calendari dels actes i activitats més importants que es portaran a terme en els pròxims mesos perquè la gent estigui al cas a través del blog

 • mirarem de tenir presència com a PC Girona en la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica que es farà a la Plaça Independència el dia 21 (ho sento, ara no sé si és d’agost o setembre...)

 • es posa èmfasi en la idea que com a PC ens interessa la independència o el procés sobiranista de la mà d’un model socialment just de societat, que una cosa ha d’anar lligada amb l’altre


  1. i 7. Dinàmica assembleària de grups de diàleg o de treball

Decidim deixar-ho córrer per quan siguem més gent (només som 23, avui), després del 24 serà ideal perquè ja serem més gent. Ens podem assessorar amb l’experiència de grups que ja tenen més experiència, com els de Figueres o Blanes.


8. Data de la propera assemblea

Dimarts 13 d’agost a les 19h! (a La Marfà pendents de confirmació!!)----------------------------------------------------------------

Acta de la segona assemblea Procés Constituent Girona


16/07/2013, Centre Cívic Sant Narcís


Assisteixen més d’un centenar de persones

ORDRE DEL DIA:
 1. Comentar l’experiència de la jornada de treball del Procés Constituent a Barcelona (14/07/13) per treballar els diferents punts del manifest a través del diàleg.


 1. Lectura dels deu punts del manifest.


 1. Creació de grups de treball (temàtics o per barris?).


 1. Creació del grup de treball de Comunicació (informació i manteniment del blog i les xarxes socials).


 1. Data i lloc de la propera assemblea.


* Punt previ: es comenta que el dimarts 24 de setembre la Teresa Forcades pot venir a Girona i seria la manera “d’oficialitzar” i presentar la formació de l’assemblea local i convocar els mitjans informatius (cal fer un grup que organitzi la logística de l’esdeveniment, cal trobar un lloc adient).


1- Jornada de treball a Barcelona


Es valora molt positivament la jornada de treball, es comenta que estava molt ben organitzada i que ha estat molt profitosa com a punt de trobada per a compartir idees i discutir els diferents punts del manifest.


Els punts es van dividir en subtemes o aspectes relacionats amb els punts genèrics del manifest (a partir de les propostes dels propis participants), i segons una graella horària, es van anar treballar durant tot el dia. Cadascú triava en quin tema i en quin moment volia treballar.


Una comissió de continguts va rebre els resums realitzats en cada reunió, aquests es penjaran al blog general del PC i posteriorment es treballaran per a extreure’n conclusions, ressaltar punts d’encontre i inquietuds vàries.


Es comenten diverses experiències personals treballant en diferents reunions temàtiques (sobirania alimemtària, energètica, habitatge digne etc, consultar els continguts en el blog general del PC).
- El 13 d’octubre es farà la presentació “oficial” (mitjans etc) del PC a Barcelona.


- Es planteja si l’objectiu final del PC és presentar-nos com a partit polític a les properes eleccions (aquest punt queda obert, també perquè dependrà del nombre d’adhesions a les quals arribem).


- Cal realitzar contactes i crear una xarxa amb altres entitats.


- Es planteja un dubte: si estem parlant de democràcia directe, aleshores, per què tenim deu punts predeterminats al manifest? No seria millor consensuar-los a través d’un procés participatiu? (model d’organització nou des de la base). Es contesta que d’això, precisament, es va tractar la jornada de treball a Bcn: la gent va treballar i enriquir amb les seves aportacions els diferents punts del manifest (temes desglossats, plantejaments oberts a la discussió i a la posada en comú).


- Es posa l’accent en que l’important del procés és que aprenem a fer-lo fent-lo, és a dir, amb la pràctica i reflexionant sobre aquesta pràctica.


2- Lectura dels deu punts del manifest


3- Creació de grups de treball (temàtics o per barris?)


- En tot cas, caldria fer una ronda d’assemblees pels diferents centres cívics de Girona, d’aquesta manera podem arribar a més gent.


- Cadena humana del proper 11 de setembre (organitzada per l’ANC), possibilitat de sumar-nos-hi tenint en compte que l’eix independentista ha d’anar de la mà d’una Catalunya socialment justa i no capitalista.


- La CUP Girona ens fa saber que estan pensant en fer una acció que consisteix a fer diferents cadenes humanes al voltant de CAPS, hospitals i centres educatius per a posar de relleu la importància d’una sanitat i una educació justes.


- Es va definint la idea que és millor crear grups temàtics (de moment) que per barris.


- Proposta de reunir-nos a les places, prendre el carrer, proximitat amb la gent.


- És important també fer-nos visibles a través d’un grup de Comunicació, ser presents en actes públics, repartir fulls d’adhesió entre la gent etc.


- Proposta de cassolada davant de la seu del PP el proper dijous 18. La Teresa Forcades també serà a Blanes el proper divendres 19 presentant el PC local.


- Cal fer una agenda d’activitats socials al nostre blog.


- És important també crear cert merchandising per a què la gent ens pugui identificar ràpidament (marca identitària): camisetes, pins etc.


4- Creació del grup de treball de Comunicació!


- És important potenciar la web com a mitjà de comunicació de la PC Girona.


- També es crea el Grup de Logística!: s’encarreguen d’organitzar el tema contactes, coordinació amb la PC general i l’esdeveniment del 24 de setembre.


- Es planteja la creació d’un grup d’acció (s’acaba creant? No queda clar): proposta de cassolada en tots els fronts o casos de corrupció política diversos: PP, Convergència, PSOE... (fer-ho en tots els fronts ens diferenciaria, marcaríem perfil, es comenta).


- Es planteja que les accions tinguin també un caire constructiu/positiu i no només de queixa i de denúncia (que aportem propostes i no només estiguem “en contra de”).


 1. Data i lloc de la propera assemblea:


Dimarts 30 de juliol (19:30h). Lloc: per determinar (estigueu al cas del blog).


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Agraim a la Laura de Castro haver fet aquesta acta.


ACTA 1A ASSEMBLEA PROCÈS CONSTITUENT GIRONA

LLOC: Centre Cívic Sant Narcís
DATA: 8 Juliol 2013
HORA: 19h-20:45h

(...10min sense acta)

Es fan les intervencions desplaçant el micròfon per la sala:
-S'informa de la reunió del JORNADA DE DIÀLEGS MÚLTIPLES DEL PROCÈS CONSTITUENT el diumenge 14 de Juliol a Barcelona, a l'escola Salle Bonanova de Barcelona. Es formaran 50 grups de discusió per debatre els 10 apartats del manifest. Els grups seran oberts. Es pot participar com a persona individual o com a representant de grups o Assemblees. La trobada serà entre 10 i 18h aproximadament.

-S'expressa la necessitat d'organitzar-se, es proposa recollir tots els correus dels participants en l'Assemblea actual, escollir uns reprsentants, la possibilitat de fer grups locals i dividir-nos entre els que són del Pla de l'Estany, els de Girona, etc.

-Es manifesta la satisfacció de ser tantes persones i es recorda que tots partim del manifest del Procès Constituent i de la seva acceptació.

- Es proposa canviar la situació en que es disposen els participants, deixar el format magistral per passar al circular, on tots podem veure'ns la cara. Es decideix fer-ho i tothom canvia de lloc la cadira.

-Es proposa esbrinar com s'organitzen les altres assemblees per tenir una referència.

- Es demana qui es va inscriure al Procès Constituent com a simpatitzant i qui com a col.laborador. Es proposa que els organitzadors es triïn entre els que tenen temps i estan interessats com a col.laboradors.

- Es proposa deixar el tema dels correus per un altre dia, doncs de moment es pot demanar a la organització que ens convocqui a travès del mateix mecanisme utilitzat per aquesta trobada: reenviant el meil als inscrits al P.C. amb els codis postals del Gironès.
També es diu que seria interessant marcar la pròxima data de reunió i decidir quants grups locals es formen i qui són les persones d'enllaç.
 S'accepta deixar de banda el tema dels emails.
 Es calculen els aprticipants de cada localitat: Girons ciutat la majora; Pla de l'Estany al voltant de 15; al voltant de 7 d'altres localitats com Llagostera, etc. 
Es decideix que Pla de l'Estany forma un grup a part i marxen de la sala per continuar la seva pròpia Assemblea per una altre banda.
S'informa a les persones d'altres localitats que poden promoure una convocatòria al seu poble. Per fer-ho es pot demanar a la formació del P.C. que enviï un email a les perones de X codi postal. 

- Es valora que podria ser útil seguir l'exemple d'organització de l'Assemblea Nacioal Catalana. Es formen grups locals que desenvolupen diferents activitats de difusió i organització d'activitats, i es  reuneixen tots els participants de l'Assamblea un o dos cops a l'any.

-Es demana que si algú té experiència en el funcionament de l'Assemblea informi a la resta de participants.

- Un participant del 15M informa que l'Assemblea va ser la metodologia emprada per organitzar-se. Es dividien en grups de treball per encarregar-se de diferents temes en grups petits i avançar més feina i concretar idees. Desprès en l'assemblea general es posaven en comú les idees extretes i mitjançant el consens s'aprovaven o no. Hi havia grups encarregats d'Infraestructura, comunicació, difusió externa, etc.

- Es reflexiona sobre que l'educació rebuda no ens prepara per dur a terme assemblees i processos d'autoorganització, per això la sensació de desencís és fàcil sentir-la, no serà fàcil tirar el projecte endavant ja que estem molt condicionats per les maneres de procedir del sistema en el que estem immersos. Tots tendim de manera natural a buscar solucions que ja coneixem, volem que ens ho facin tot, tenir líders, etc. El que es tracta però és que cadascú s'empoderi i es senti part del procès, es responsabilitzi, al cap i a la fi ja hem provat de delegar les responsabilitats i els gestions al partits polítics i no ens ha convençut el resultat. Cal tenir en compte que aquest serà un procès llarg. 

-S'explica una estudi del 1998 organitzat per la ONU, a Stockholm sobre els sistemes de Govern del s.XXI. Algunes idees principals són:
 • cada cop els canvis d'un sistema a un altre són mes ràpids, i es calcula que l'actual canvi es desenvoluparà en 100anys.
 • es valoraven diferents direccions del canvi: 
         1a el govern del Mercat;
         2a el govern de la Tecnologia;
         3a el govern del totalitarisme;
         4a modificació total del sistema, en el qual serien molt importants les organitzacions del poble, les ONG's, i desprès les institucions i les Grans Coorporacions.

Es valora també que el canvi no es farà d'avui per demà, i que cal ser conscient que tot plegat pot durar 100 anys. 

- Es comenta que per tal de dur a terme un procès dialògic i participatiu cal formar grups més petits per assegurar una major participació i més fluida.

- Es comenta que les estructures ens ha portat on som, i es llença la reflexió de si són encessàries o són el que volem.

- El grup del Pla de l'Estany informe dels acords que han près:
 • Es contactarà amb l'Assamble d'Olot per demanar om s'han organitzat i com treballes
 • Es participarà de la jornada a Barcelona per veure com avança el procès i fer contactes
 • Un voluntari dona el seu email per tant que tothom li passi el seu i ell crear un grup que faciliti la comunicació.
 • Dimecres que ve a les 19h es realitzarà una convocatòria per Pla de l'Estany al centre cívic de Porqueres.
- Es pregunta si algú sap fer web's ja que seria un bon mitjà per a comunicar-nos i difondre informació. Un participant s'ofereix voluntari i crea un Blog, que es pot trobar a: http://procesconstituentgirona.blogspot.com.es/
Es proposa que a travès del Blog es pot definir els objectus de la pròxima assemblea.

- Es reflexiona que aquest procès ens demana un canvi intern i qüestionament de les nostres relacions i dinàmiques del dia a dia.

- Es proposa parlar de comité, coma  grup de persones que col.labores e un sistema democràtic.

- Es proposa reunió d'aquí a 15 dies.

- Es proposa reunió el dimarts 16 de Juliol a les 19.30 h al mateix Centre Cívic de Sant Narcís. S'aprova.

- Alguns participants en comprometen en participar de la reunió de diumenge a Barcelona.


Girona, 10 de Juliol 2013

1 comentari:

 1. Comentari al acta 3a Assemblea (30-7-2013).
  Punt 4bis.5e paràgraf:
  "es pot fer servir el formulari que tenen al blog les/els del PC Girona al seu blog per a recollir firmes"

  Em temo que hi ha confusió entre el que son las firmes d'adhesió al procés constituent (que s'han de fer a la web de Barna) i les inscripcions a la web del PCGirona. Aquestes ultimes no impliquen l'adhesió. Per això canviaria el redactat d'aquest punt. El posaria al final del punt 5: "Es important que tothom que vulgui rebre emails de l'assemblea de Girona que s'inscrigui al formulari del Blog. Aquesta inscripció es independent de les signatures d'adhesió a la web de Procesconstituent de Barcelona"

  ResponElimina