divendres, 31 de juliol del 2015

CONTINUEM LLUITANT (Carta oberta de Chesck Boldú)

PER UN PROCÉS CONSTITUENT RUPTURISTA ALLÀ ON SIGUEM

Benvolguts i benvolgudes companys, companyes, ex-companys i ex-companyes del Procés Constituent:
El fet que el 25 de juliol el Procés Constituent acordés no participar en cap candidatura electoral no posa en qüestió el seu manifest, ans al contrari: és precisament ara quan aquest té més vigència que mai1:
  • ....aquest manifest té per objectiu la convocatòria d’un procés constituent a Catalunya que permeti que el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d’estat i de país és el que desitja...”.
  • .... És urgent que creem entre totes un model polític i social nou i cal fer-ho sense repetir fórmules del passat, conscients que el procés no serà fàcil ni curt. Requerirà l'autoorganització i la mobilització social continuada. Només amb una ciutadania activa, participativa i al carrer serà possible garantir un procés de canvi social profund...”
  • ....Es tracta d’iniciar un procés des de baix, creant espais de trobada entre el màxim nombre de col·lectius i persones a barris i pobles... “.
  • ... una Constitució nova per a la República catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d’uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria...”
No hem de renunciar a seguir lluitant pel sol fet que no hagi sortit “...una candidatura el més àmplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya...”2. No n’ha sortit una, n’ha sortit més d’una. I què? Les propostes del manifest del Procés Constituent no solament continuen tenint plena vigència, sinó que seran debatudes i tractades àmpliament els pròxims mesos (i anys), tant dins com fora de Catalunya.
Al llarg de l’existència del Procés Constituent, molts companys i companyes s’han implicat i participat activament en les diferents lluites de la societat civil. Una gran majoria s’ha implicat també en processos rupturistes municipals (a l’estil de “Barcelona en Comú”) segons les diferents realitats locals i, alguns d’ells, són ara regidors o regidores d’ajuntaments. Altres s’han integrat -o ja formaven part prèviament- de diferents partits, i ara donen suport a alguna de les diferents candidatures de les pròximes eleccions. I, per últim, una part important ha deixat el Procés Constituent per desavinences estratègiques. Però malgrat tot, hi ha una cosa clara: és precisament ara quan tothom parla d’un Procés Constituent i quan tenim més possibilitats d’aconseguir-lo. I ara és l’hora de la confluència real.

Per tot això sotmeto a la vostra consideració les següents propostes:
1.- Què és necessari que tots i totes continuem lluitant i treballant per un Procés Constituent rupturista, tal com està concretat en els 10 punts del manifest i explicitat en el llibre de ponències, sempre en revisió.
2.- Què és necessari que tots i totes ratifiquem la necessitat d’una lluita conjunta e indestriable tant de les reivindicacions socials com de les reivindicacions sobiranistes, no sotmeses cap d’elles dues a cap mena de subordinació a l’Estat espanyol.
3.- Que és necessari que tots i totes continuem potenciant la confluència al carrer mitjançant la unitat d’acció, tant pel que fa a les lluites socials com pel que fa a les lluites sobiranistes.
4.- Què és necessari que tots i totes potenciem la confluència entre la gent de base de les diferents organitzacions polítiques, entitats i partits, especialment a partir de les persones afins al Procés Constituent que militen en les diferents organitzacions polítiques, entitats i partits.
5.- Què és necessari que tots i totes potenciem la confluència en l’àmbit institucional allí on això sigui possible, bé perquè hi ha persones afins al Procés Constituent que han obtingut representació municipal, bé perquè es permet una participació oberta (com és el cas de Barcelona en Comú).
6.- Què és necessari que tots i totes ens comprometem a una confluència post-electoral, sigui quin sigui el resultat de les eleccions del proper 27 de setembre.
7.- I que finalment, per potenciar tot això, és necessari que el Procés Constituent continuï essent un moviment ampli i divers i un espai de confluència en el qual s’elaborin propostes de debat i es doni suport a lluites concretes, mitjançant la participació de persones molt diverses que -segons la seva visió i les seves respectives motivacions personals- prioritzin uns o uns altres aspectes concrets d’un Procés Constituent autènticament rupturista.

Companys, companyes:
Ens trobem en una situació social i política única que requereix la unitat i de l’esforç de tothom per aconseguir la ruptura que la gran majoria de la població desitja. Ara és l’hora de la confluència real.
Salut i llibertat.
Chesck Boldú

Francesc Boldú i Martínez és membre de l’Assemblea del Procés Constituent de Sarrià – Sant Gervasi i de la sectorial d’Immigració, antiracisme i interculturalitat.

1 http://www.procesconstituent.cat/ca/manifest
2 http://www.procesconstituent.cat/ca/manifest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada