dimecres, 30 d’abril del 2014

1 de maig: tots i totes al carrer!


Declaració del Procés Constituent


L'última reforma laboral, com l’anterior, presentada a so de bombo i platerets com la solució, ha resultat un desastre per a la creació d'ocupació. Amb cada nova reforma es busca flexibilitzar el mercat de treball, seguint els dictats de l'economia neoliberal. Però l'economia neoliberal considera el treball com una mercaderia.  On no hi ha salari, no hi veu treball. On hi ha persones treballant, només veu factors de producció. On hi ha precarietat i por, només veu reducció de costos laborals que fan l'empresa més competitiva als mercats globals.
L'atur massiu, la precarietat creixent del treball, és la demostració palpable de la ineficàcia d'un sistema, el capitalisme, que només afavoreix els interessos dels poderosos i d'unes polítiques fracassades, les de la Troika, que només miren pels bancs i les grans empreses i castiguen les persones.
Però la reforma laboral no és un fet aïllat, sinó que forma part d'un atac generalitzat contra les conquestes i drets de la majoria social. Les retallades de les pensions, la reforma de l'administració local, la reforma educativa, el desmantellament dels ajuts a les persones dependents, el pagament del deute, l'augment de l'edat de jubilació, la destrucció dels serveis públics de sanitat, justícia o educació, la pèrdua de poder adquisitiu, l'esclavitud hipotecària, la precarietat laboral, els desnonaments, la involució en les polítiques d'igualtat contra aquesta llei de l’avortament, contra la llibertat de mobilització amb la “llei mordaza” i contra la pobresa energetica, cap un model energetic sostenible... formen part d'una brutal ofensiva contra els de baix, contra la classe treballadora, contra la ciutadania, contra el poble.
En aquesta situació, és vital fer front a aquestes polítiques neoliberals, i per això és necessària la màxima unitat sindical, més enllà de sigles i organitzacions, promovent assemblees unitàries en centres de treball i barris, amb una estratègia de confrontació i mobilització sostinguda en el temps. No és hora d'intentar conciliar els nostres drets amb els interessos d'un sistema injust i opressor.
L'1 de maig cal sortir tots i totes al carrer, i amb les accions unitaries i previes que recolçem del 30 abril, pel dret al treball i amb ingresos dignes, a moltes ofinicnes del Inem-SOC de Catalunya, per mostrar al govern i a la Patronal que no permetrem que converteixin el nostre mitjà de vida, el treball, en un xantatge. No hi ha llibertat quan les úniques alternatives que ens ofereixen són atur o precarietat. No és hora de diàleg social, sinó de lluitar pels nostres drets i la nostra dignitat, en el marc de la lluita que els diversos pobles d'Europa, en particular les que estan fent els de l'Europa mediterrània contra les polítques d'austeritat. La mobilització a casa nostra ha d'anar acompanyada de la recerca d'aliances internacionals ja que només una veritable mobilització internacional coordinada podrà véncer les polítiques de la Troika i el poder del capital financer.

Tots i totes al carrer!

Abril 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada