dijous, 13 de febrer del 2014

Acta de la 11a Assemblea del Gironès.


11 de febrer de 2014
19hores
CC Pla de Palau, Carrer Zaragossa, Girona


Es reuneixen unes 15 persones aproximadament


  1. Qui pren l’acta i qui modera.  Anna s’encarrega de moderar i Florencio de pendre acta.


  1. Anàlisi polític.  Mireia
Fa una exposició de les filosofies contraposades de Habermas i de Foucault.  Relacionat amb la xerrada de l’Aguslti Bosch i la democràcia.  En resum sembla que Habermas te una visió més utópica de la política i es basa més en les bones intencions de les persones i Foucault diu que s’han d’identificar els interessos de cada grup social, ja que serà el que defensaran en la lluita política.
Es fan algunes preguntes sobre la exposició. Alguna intervenció posa de relleu l’importancia de la transparencia en les opcions polítiques que hi han.


  1. Informacions.
    1. FSCAT.  Dolors explica l’organització del FSCAT que es celebrarà el 5 d’abril a Girona, de 10 del mati a 5 de la tarda i despres hi haurà una festa. En Gerardo Pisarello participarà en la ponència principal del Forum, sobre Perspetives d’un Procés Constituent a Catalunya. En el FSCAT particparan 35 associacions politiques i socials de Girona, amb diferents ponències i tallers simultanis.
    Casi segur que es farà a l’Escola d’Infermeria de Girona.
Cristina s’encarregarà de organitzar i muntar una parada amb informació del procés, i Florencio farà un Doodle para establir torns de estar a la parada.
Es planteja la possibilitat de muntar l’exposició del Prou Passar pel Tub.  Es preguntarà a l’organització i a en Joel si la podem muntar.
    1. Marxa x dignitat 1Març.  Dolors informa sobre aquesta acció.  Serà el dissabte 1 de Març al mati i al migdia es fara un dinar.  S’explica el recorregut que es farà amb les diferents parades i reinvindicacions.  La setmana abans es pasarà un document amb les dades més concretes d’aquesta acció.
    2. Marxa x dignitat 22 març.   Dolors informa que s’està organitzant una acció a nivell estatal para reivindicar altres politques diferents a les actuals.  Veure més info a:
Des de la Xarxa pels Drets Socials de Girona (XDS) se esta organitzant un autobus per anar el dia 22 a Madrid a la manifestació central.


    1. Representant de Girona pel Debat 26febrer a Casa de Cultura. “La esquerra davant de la consulta”.   Convoca Lluita internacionalista. S’ofereix la Mireia a anar de part de l’assemblea del PConstituent de Girona.  Ella condiciona la seva participació a que la postura del PConstituent quedi molt clara en la reunió del Grup Promotor del 15 de febrer.
    2. Celrà radio ens invita a participar.  Es una proposta oberta.  Carina i Cristina s’ofereixen a anar-hi.


  1. Votació proposta de Coordinadora del Procés Constituent.  Es llegeix la llista de persones que es proposen i s’acorda recolçar aquesta llista, encara que no coneixem a la majoria.  Es diposita la confiança de l’assemblea de Girona en la proposta que fa la coordinadora actual.  S’acorda que Florencio i Mireia vagin a la reunió del Grup Promotor (GP) del proper dia 15 de febrer i que portin el recolzament d’aquesta llista.


  1. Votació Resolució sobre la Consulta del 9N.
Es fa un llarg debat sobre aquest document.  Hi han dos postures diferents, que son recolzades per diferents assistents.  Una postura es que no cal fer un posicionament del PConstituent en relació a la Consulta i que cadascú voti el que vulgui.  Aquesta postura defensa que no necesariament s’ha de votar si a les dos qüestions per caminar cap als punts dels manifest.  A més a més, es diu que aquest posicionament pot restar adhesions al manifest.
La segona postura esta a favor del document tal com està i de votar si a les dos preguntes.  Les intervencions en aquest sentit defensen la transparencia de la postura, que aquest posicionament ha estat implícit des de el començament i que les intervencions de la Teresa i l’Arcadi han anat en aquest sentit.
Finalment hi ha una votació majoritaria en favor del document tal com està, i s’acorda que els dos representants votin a favor del document en el GP del 15F.


  1. Proposta de Pla de treball del PConstituent de Catalunya i altres documents del Grup Promotor
Donat que es molt tard es diu que aquest document es penjará en el Blog i si hi ha algun comentari que es faci per email.


  1. Qui anirà de representant a la reunió del Grup Promotor del 15 febrer. Acordat en el punt 4.


  1. Activitats del PConstituent de Girona.  Es parla de fer una propera xerrada sobre la Unió Europea, i es demanen propostes de ponent.  Florencio comenta que hauríem de planificar alguna acció/activitat concreta per fer algu més pràctic i no tant teòric com els debats i les xerrades.  Hi han respostes que plantegen el participar en les accions que se estan fent a Girona.


  1. Data propera assemblea.  Dimarts 4 de Març a les 19 hores a Can Ninetes o la Marfa.  Carina s’encarrega de demanar disponibilitat.


A les 21:30 es dona per acabada l’assemblea.

Els documents que es van tractar en aquesta assemblea es poden consultar a:

https://drive.google.com/folderview?id=0B9NoKFJ6vvGsNFdSbVZaYlFVZU0&usp=sharing

 o en la pàgina de documents (Docs del Grup Promotor/convocatoria GP 15febrer)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada