divendres, 13 de desembre del 2013

El Bloc Salt desallotjat

Avui és un dia trist, trist perquè ha aflorat un altre vegada la injustícia. A dos quarts de nou han desallotjat a les famílies que vivien en el “bloc Salt”, sense cap oportunitat per recuperar les seves pertinences. El mossos han entrat amb silenci agafant per sorpresa a tothom que en aquells moments es trobava a dintre dels pisos, igual que els que entren d’amagat saben que estan fent una malifeta.

A on és aquest govern (que se suposa ha de recolzar a la ciutadania) que fins fa quatre dies es feia la foto, i es posicionava al costat de les famílies? Si aquests senyors són els que ens han de dirigir cap a un estat independent, molt bé no anem.

15 famílies desnonades (5 amb un contracte de lloguer social de una durada màxima de 2 anys) i la resta? A on són els pisos promesos per a ells?

Per el que sembla hi ha problemes per aconseguir aquestes vi vendes, llavors no seria més lògic que es quedessin al pisos ocupats fins a poder disposar d’ells? No oblidem que aquests pisos son de la SAREB, societat creada per absorbir productes tòxics dels bancs, per tant el 45% també és propietat de tota la ciutadania, i em pregunto el perquè no podem disposar també de una part del bloc?.

La lluita que estan fent les 15 famílies es exemplar, des de el mes de març que si varen instal·lar per reclamar vi venda social, no caritat, sinó un lloguer digne i capaç de poder fer front per part d’ells, famílies sense cap feina en perspectives, amb nens al càrrec i el més greu de tot, sense cap sostre a on allotjar-se, quina resposta hi dóna la societat?

A les portes del nadal ( o qualsevol altre dia de l’any) com podem permetre una societat tan poc humanitària i tan indiferent amb el que està passant al veí del costat.

Crec que hauríem de fer una reflexió tots plegats i no aplicar el que: mentre no ens passi a nosaltres . . . perquè per aquest camí ens acabarà passant a tots (menys al 1%)...

Dolors Serra

Web de la PAH Girona comunicado

Web de la PAH comunicado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada