dijous, 26 de setembre del 2013

Acte de presentació del Procés Constituent a Girona

Presentat el Procés Constituent, aquest dimarts 24 de setembre a Girona amb Teresa Forcades
Més d’un miler de persones van assistir a l’acte de presentació de l’assamblea gironina


Més d’un miler de persones es van reunir a les Ribes del Ter en la presentació del Procés Constituent a Girona. L’acte fou presentat per Ramon Soto, activista i membre del Procés Constituent, i hi intervingueren Sebastià Parra membre de la Xarxa pels drets socials de Girona, i Marta Afuera portaveu de la Plataforma Afectats per la Hipoteca a Girona, i la monja benedictina Teresa Forcades.
En la seva intervenció Teresa Forcades va criticar al sistema capitalista ja que considera que no vetlla per la llibertat ni la igualtat de les persones. Forcades a més, va argumentar que el capitalisme continua beneficiant a una minoria adinerada i oblida els interessos de la majoria i del bé comú. "A Catalunya tenim un 30% de pobres i un 12% de persones que ja viuen en la misèria. A Veneçuela, ara, estan en el 20% i el 7%", va afegir.
Seguidament, la monja va presentar el Procés Constituent, que impulsa juntament amb el president de Justicia i Pau, Arcadi Oliveres. Forcades va fer una crida a la movilitzció ciudadana per tal d’aconseguir dinamitzar una majoria social que permeti canviar el model polític i social actual. "La independència és una oportunitat única d’aconseguir un país que sigui un model de justícia social", va apuntar la monja.

El Procés Constituent vol impulsar un procés des de la ciutadania, que culmini en la creació d’una candidatura unitària amb l’objectiu de la convocatòria d’una l’assamblea constituent necessària per crear una nova Constitució per la República Catalana, que vetlli per una societat més justa i solidària. Per a fer-ho possible, pretén aplegar forces per articular una candidatura el més àmplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Des de la seva presentació el passat més d’abril, el Procés Constituent ha anat arrelant al territori i actualment compta amb més de quaranta mil adhesions al manifest fundacional i amb nombroses assemblees disseminades per tot el territori català.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada